Acasa Top SecretServicii secrete Julian Assange acuză SUA că spionează cu ajutorul Facebook

Julian Assange acuză SUA că spionează cu ajutorul Facebook

scris de M.A.
299 Afisari

Fondatorul siteului WikiLeaks, Julian Assange, a declarat joi, într-un interviu acordat în exclusivitate Russia Today, că serviciile secrete americane au acces total la toate informaţiile transmise prin Internet.

assange

Julian Assange acuză SUA că spionează cu ajutorul Facebook

‘Vă mai amintiţi ce aţi gândit cu un an în urmă, acum trei luni sau două zile? Google ştie însă; el ţine minte în locul vostru, iar dacă ştie Google înseamnă că ştie şi Agenţia Naţională de Securitate a SUA‘, a declarat Julian Assange în interviul acordat de la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat acum mai bine de jumătate de an pentru a evita extrădarea în Suedia, care la rândul său l-ar putea extrăda în SUA. Aici riscă să fie condamnat la moarte după publicarea unor documente americane secrete prin intermediul WikiLeaks, transmite Agerpres.

‘De fiecare dată când ne actualizăm statutul din reţeaua socială sau scriem mesaje prietenilor, noi practic îi denunţăm. E puţin straniu pentru că prietenii de obicei nu se toarnă unii pe alţii’, spune Assange.

Facebook, potrivit acestuia, este visul oricăror servicii secrete, având în vedere mai ales bogăţia resurselor informaţionale ale reţelei sociale. Administratorii nu au dorit la început să coopereze de bună voie cu agenţi ai guvernului american, dar mai târziu şi-au dat acordul. ‘Facebook ne încurajează să ne împărtăşim gândurile cu prietenii, dar în realitate aceasta înseamnă să vă împărtăşiţi gândurile atât prietenilor, cât şi agenţilor federali’, a declarat australianul în interviul pentru RT.

4 comentarii

geek-a-contra 21-12-2012 - 14:08

bullshit. si cin’ va pune sa va (ex)puneti toate informatiile personale pe face-buci? este ca si cum ai iesi in piata si ai incepe sa arunci cu pozele private in lume si sa tipi ce program ai, cu cine te vezi, cu cine te culci, de ce boli suferi….

p.s. sa inteleg ca fsb, mossad si celelalte sirvicii au interzis la tras cu ocheanu pe net?

urbos 21-12-2012 - 18:20

Tu ce dreacu ai inteles, ca serviciile se uita pe pozele matale pe care le pui p-acolo?
Chiar si asa, n-ar trebui sa-i phoota grija, e la fel cu a te urmari politia pe strada degeaba. Sau daca vorbesti pe trouar cu un prieten, sa stea un securist langa tine si sa traga cu urechea.

urbos 21-12-2012 - 18:14

Facebook e o mizerie. Fiind afacerea unui ji dan imputit(care a furat insa ideea de la altii) e firesc sa fie folosita impotriva oamenilor.

digital 21-12-2012 - 21:10

Julian Assange,are dreptate!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult