Acasa Top SecretServicii secrete Julian Assange crede ca ar putea fi ucis intr-o inchisoare americana

Julian Assange crede ca ar putea fi ucis intr-o inchisoare americana

scris de Ziua Veche
1 afisari

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că are „şanse mari” să fie ucis într-o închisoare americană dacă va fi extrădat în Statele Unite pentru spionaj.

Într-un interviu acordat cotidianul The Guardian, Assange a apreciat că dacă Statele Unite vor reuşi să obţină extrădarea lui pentru a-l încarcera, are „şanse mari” să fie asasinat în închisoare „în stilul Jack Ruby”, transmite Mediafax. Ruby l-a asasinat pe Lee Harvey Oswald la 24 noiembrie 1963, la două zile după ce Oswald a fost arestat pentru asasinarea preşedintelui Kennedy.

Australianul, care beneficiază în prezent de un regim de libertate condiţionată în Marea Britanie, este ameninţat de o extrădare în Suedia pentru „agresiuni sexuale”. La rândul său, Washingtonul intenţionează să îl aducă în faţa justiţiei pentru spionaj după difuzarea de către WikiLeaks a mii de note diplomatice americane.

Arestat la 7 decembrie la Londra, în virtutea unui mandat de arestare european emis de autorităţile suedeze, Julian Assange a petrecut în total nouă zile în arest. Audierea privind eventuala sa extrădare în Suedia va începe la 7 februarie. Dar aceasta ar putea dura mai multe luni, din cauza numeroaselor apeluri posibile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult