Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Julian Assange-WikiLeaks a fost mutat într-o celulă la izolare

Julian Assange-WikiLeaks a fost mutat într-o celulă la izolare

scris de Ziua Veche
2 afisari

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, care se află la închisoare începând de marţi, la Londra, pentru acuzaţii de viol, a fost plasată într-o celulă izolată, relatează vineri AFP, citând-ul pe unul dintre avocaţii săi, Jennifer Robinson.

Închisoarea Wandsworth de la Londra, unde este deţinut Assage, a luat această decizie “pentru propria lui securitate”, a declarat pentru agenţia franceză de presă, preluata de Agerpres, Robinson. “Ne-am exprimat îngrijorarea faţă de eventuale probleme de securitate, dar nu am solicitat să fie pus” în izolare, a adăugat ea.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, “anumiţi prizonieri au arătat mult interes pentru” Assange, ceea ce ar fi justificat decizia închisorii Wandsworth de a-l transfera joi într-o celulă izolată din aceeaşi instituţie. “Nu se poate recrea, întâmpină dificultăţi când vrea să dea telefoane, este singur”, a adăugat Robinson.

Assange a solicitat să dispună de un laptop pentru a-şi putea pregăti apărarea, a mai spus avocatul, precizând – fără a intra în detalii – că clientul său are “probleme de scris”. Accesul la internet este limitat, a adăugat un alt avocat al lui Assange, Mark Stephens.

Pe de altă parte, Jennifer Robinson a afirmat că clientul său “este frustrat că nu poate răspunde acuzaţiilor ce îi sunt aduse pe tema diferitelor atacuri de piratare” vizând site-uri ostile WikiLeaks. “Mi-a spus că nu are nicio legătură cu aceste lucruri şi că este vorba de o tentativă deliberată de a asocia WikiLeaks, care este o organizaţie de presă, cu piraţi informatici”, a explicat avocata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult