Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Jurnalisti si experti bulgari au lansat Balkanleaks

Jurnalisti si experti bulgari au lansat Balkanleaks

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Un nou site de informaţii secrete a fost lansat în Bulgaria, numit Balkanleaks, după modelul WikiLeaks, care tocmai a publicat documente cu caracter secret, relatează site-ul Novinite.com.


Între aceste documente se află note de la întâlniri ale unor comisii parlamentare ţinute cu uşile închise, contracte din domeniul energiei, rapoarte ale Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) şi Unităţii pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP), transmite Mediafax.

 

Pagina de primire are un mesaj de întâmpinare şi instrucţiuni adresate utilizatorilor de Internet despre cum să trimită informaţii, în deplină securitate. Creatorii site-ului dau asigurări că informaţiile vor fi publicate în deplină confidenţialitate şi doar după ce vor fi verificate. „Urmând exemplul site-ului WikiLeaks, am lansat acest site pentru a promova transparenţa şi lupta contra legăturilor între crima organizată şi corupţia politică în statele din Balcani. Suntem ferm convinşi că nu suntem singuri în această luptă. Există mulţi oameni care vor să schimbe Balcanii o dată pentru totdeauna şi care sunt gata să accepte provocarea. Le întindem o mână”, se poate citi pe pagina de primire.

Dacă deţii orice fel de documente confidenţiale legate de politică sau subiecte din lumea infracţională şi financiară şi vrei să le împărtăşeşti presei, sigur şi în mod anonim, poţi folosi serverul nostru securizat şi criptat. Noi vom revizui documentele şi le vom publica după verificarea informaţiei”, continuă aceasta. Cei din spatele site-ului sunt jurnalişti bulgari, experţi IT şi în computere şi activişti în domeniul libertăţii presei. Balkanleaks utilizează sistemul de computere TOR, care este foarte dificil de urmărit de serviciile speciale, afirmă creatorii acestuia, subliniind că în cazul în care un document provine de la o instituţie sau chiar de la serviciile speciale, va fi imposibil ca expeditorul să fie identificat

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult