Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete KGB, parlamentarul Mike Hancock si Daniella, „aventura” romaneasca

KGB, parlamentarul Mike Hancock si Daniella, „aventura” romaneasca

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

 

.Izbucnit în plină „campanie WikiLeaks”, scandalul de spionaj cu iz rusesc iscat în jurul parlamentarului britanic Mike Hancock scoate la iveală noi informaţii ce privesc România.  


Astfel, potrivit The Guardian, Hancock, încercând să se disculpe în ceea ce o priveşte pe „agenta” rusă Katia Zatuliveter, a precizat că, anterior, a mai fost vorba şi de o româncă, dar şi de o ucraineancă. Tot din presa britanică, reiese şi că, de-a lungul timpului, britanicul a inclus în sfera sa de interese România, Moldova, Ucraina şi Rusia. Însă, cea mai interesantă informaţie e legată o aventura amoroasă cu o tânără româncă, la începutul anilor ’90.

 O angajată de origine rusă a Parlamentului Britanic a fost arestată după ce a fost acuzată că ar fi agent de informatii al Rusiei. Katia Zatuliveter, în vârstă de 25 de ani, lucra în Parlamentul de la Londra de aproape trei ani şi ocupa funcţia de asistentă a liberal-democratului Mike Hancock. Acesta este membru al comisiei de Apărare şi se ocupa frecvent de relaţia cu Rusia.

Anii 90 şi Daniella, tânăra iubită de lângă Bucureşti  

Potrivit Daily Mail, pe lângă desele aventuri ale lui Mike Hancock cu secretare şi consiliere, apare şi o aşa-zisă poveste de dragoste cu o tânără româncă. Aventura ar fi pornit în anii 90, în timpul unei călătorii de documentare privind orfanii din România. Publicaţia citată aminteşte că Hancock s-a căsătorit cu Jacqui Elliott în 1967. A fost ales în Parlament în 1984. În anii 80, după ce a fost făcută publică relaţia sa cu Daphne Sparshatt, oficialul britanic a recunoscut-o. Însă, Daily Mail continuă cu presupusa relaţie cu tânăra româncă, dintr-un sat de lângă Bucureşti. Una dintre persoanele care l-a însoţit atunci, sub protecţia anonimatului, a declarat: Ştiam că are o relaţie cu ea (n.r. – tânăra din România). Domnul Hancock i-a trimis fetei, pe care o cheamă Daniella, mai multe cadouri în România şi a vizitat-o de mai multe ori. Era tânără şi vulnerabilă, dar asta nu l-a oprit 

S-a întors la locul crimei şi în 2006 

Informaţiile obţinute de ZiuaVeche.ro arată că, în iunie 2006, Mike Hancock a venit din nou în România, la Bucureşti. Însă, cu această ocazie, a vizitat şi nişte comune şi sate din jurul Capitalei. În calitate de raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Hancock s-a aflat în ţara noastră în perioada 12-13 iunie 2006, ocazie cu care s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali români din domeniul drepturilor copiilor şi cu doctorul Streinu-Cercel, de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Nu a ratat însă satul Ghermăneşti, comuna Snagov, şi satul Pipera, comuna Voluntari.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult