Acasa Top SecretServicii secrete Licitația STS pentru serviciul 112, verificată de autorități

Licitația STS pentru serviciul 112, verificată de autorități

scris de D.S.S.
21 afisari

Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice va verifica felul în care Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a modernizat sistemul unic de urgenţă 112. Contractul, în valoare de 12 milioane de lei, a fost atribuit unui consorţiu de firme controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă, singurul care a depus o ofertă.
control licitatie sts 112Tranzacţia a fost reclamată la Oficiul European de Luptă Antifraudă de firma ce reprezintă gigantul suedez Ericsson în România şi care a livrat primele echipamente pentru serviciul 112.

„În zilele următoare urmează ca ANRMAP în calitate de autoritate publică, competentă, să vină să verifice dacă achiziția realizată de STS are vreo legătură cu aceste acuzații. OLAF-ul nu ne-a căutat, nici altă autoritate judiciară sau extrajudiciară. Opinia mea e că face parte dintr-un război comercial, care nu are ce căuta în locuri atât de delicate și sensibile și în momentul în care dorința este de a îmbunătăți sistemul. De altfel, în fiecare an e un control al Curții de Conturi, nu cred că e mai indulgentă cu STS decât cu alte autorități. Nu pe mine mă controlează, directorul STS, ci autorii care au făcut achiziția”, a declarat Marcel Opriş, directorul STS, la postul Digi 24.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult