Acasa Top SecretServicii secrete Liderul ISIS a fost ucis

Liderul ISIS a fost ucis

scris de D.S.S.
15 afisari

Jurnaliştii televiziunii de stat siriene au anunţat uciderea liderului jihadiştilor Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unor raiduri aeriene care au lovit capitala de-facto a grupării de la Rakka. Însă, aceste informaţii rămân neconfirmate de către reprezentanţii regimului Bashar al-Assad sau de către liderii coaliţiei internaţionale, care sprijină aerian ofensiva luptătorilor kurzi şi arabi asupra bastionului jihadist de la Rakka, transmite publicaţia irlandeză Independent.

Abu Bakr al-Baghdadi

Abu Bakr al-Baghdadi

Nu este pentru prima dată când presa siriană anunţă moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Asemenea anunţuri s-au dovedit în mod repetat ca fiind eronate, dar există informaţii potrivit cărora liderul grupării s-a retras în Rakka după ce forţele guvernamentale irakiene i-au îndepărtat pe jihadişti din Mosul.

În 2014, Abu Bakr al-Baghdadi a ocupat localitatea Rakka şi a declarat un nou califat islamic sub numele de Statul Islamic din Irak şi Levant.

Activiştii sirieni au confirmat că şapte civili şi-au pierdut viaţa în ultimul raid aerian de la Rakka, dar nu au menţionat nimic de soarta lui al-Baghdadi. Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult