Acasa Top SecretServicii secrete Liderul islamist Mokhtar Belmokhtar, ucis în Libia

Liderul islamist Mokhtar Belmokhtar, ucis în Libia

scris de D.S.S.
16 afisari

Un avion american care efectua un raid în Libia, duminică, l-ar fi ucis pe liderul islamist Mokhtar Belmokhtar, afiliat grupării Al-Qaida în Africa de Nord, au declarat oficiali libieni, citaţi de CNN.

Mokhtar BelmokhtarGuvernul libian a declarat că Belmokhtar a fost ucis în timpul atacului, dar oficialii americani încă nu au confirmat.

„A fost un singur atac desfăşurat cu un avion”, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, care are informaţii directe în legătură cu operaţiunea. Nu a existat personal la sol, a adăugat oficialul citat.

Mişcările lui Belmokhtar au fost urmărite în timpul raidului, dar rezultatul operaţiunii încă este evaluat, a precizat oficialul american.

Guvernul libian a mers şi mai departe, într-o declaraţie dată duminică, şi a afirmat că atacul american a „condus la uciderea lui Mokhtar Belmokhtar şi a unui grup de libieni membri ai unei organizaţii teroriste din estul Libiei”.

Belmokhtar este fondatorul batalionului Semnatari cu Sânge, care a revendicat atacul din ianuarie 2013 din Algeria, soldat cu moartea mai multor străini, între care doi români. La scurt timp după acest atac, procuratura din New York l-a pus sub acuzare pentru implicarea în această luare de ostatici. Ulterior, gruparea a revendicat mai multe atentate în Mali şi Niger.

Belmokhtar, în vârstă de 42 de ani, şi-a pierdut un ochi în timpul unei lupte, ceea ce i-a adus numele de „Chiorul”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult