Acasa Top SecretServicii secrete Localizarea telefoanelor mobile şi NSA

Localizarea telefoanelor mobile şi NSA

scris de L.M.
10 afisari

NSA si localizarea americanilor prin telefoanele mobile.Dezvăluiri despre Agenţia Naţională de Securitate.

Localizarea telefoanelor mobile şi NSA

Localizarea telefoanelor mobile şi NSA

Înalţi oficiali ai serviciilor secrete americane au afirmat că Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a încercat să localizeze americani prin telefoanele lor mobile, în cea mai recentă dintr-o serie de dezvăluiri despre activitatea de spionaj a agenţiei, făcute în încercarea de a o apăra de acuzaţiile că ar fi invadat intimitatea americanilor la scară largă, relatează Associated Press, citată de Agerpres.

Directorul NSA, generalul Keith Alexander, a declarat în faţa Congresului că agenţia sa a efectuat teste în 2010 şi 2011 pentru a afla dacă este posibil din punct de vedere tehnic să colecteze date de la releuri de telefonie mobilă, care pot arăta unde a călătorit posesorul unui telefon. Informaţiile nu au fost utilizate niciodată, susţine Alexander, iar rezultatele testelor au fost raportate comisiilor pentru informaţii ale Congresului.

Responsabilul nu a precizat, însă, câţi americani au fost urmăriţi prin intermediul telefoanelor mobile sau de ce agenţia sa considera că ar fi avut nevoie de această abilitate, chiar şi ipotetic.

În pledoaria sa în apărarea Agenţiei Naţională de Securitate, Keith Alexander a dezminţit un articol al New York Times potrivit căruia agenţia a efectuat căutări în datele reţelelor sociale americane. Generalul a admis că NSA colectează informaţii din reţele sociale şi alte baze de date comerciale pentru a căuta suspecţi de terorism străini, însă nu a utilizat aceste informaţii pentru a crea dosare private ale unor cetăţeni americani.

New York Times a relatat sâmbătă că NSA (Agenţia Naţională de Securitate) exploatează colecţii imense de informaţii personale pentru a crea grafice sofisticate cu conexiunile sociale ale unor cetăţeni americani. Potrivit cotidianului, aceste informaţii includ postări pe Facebook, precum şi date bancare, localizări prin GPS sau date despre zborurile aeriene efectuate.

Directorul NSA a detaliat, de asemenea, 12 cazuri de folosire abuzivă a programelor agenţiei de către angajaţi ai NSA pentru a-şi spiona partenerul. Toţi aceşti angajaţi, cu o singură excepţie, au fost sancţionaţi, a adăugat generalul.

2 comentarii

digital 06-10-2013 - 19:56

Înalţi oficiali ai serviciilor secrete americane au afirmat că Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a încercat să localizeze americani prin telefoanele lor mobile,………..

hahaha!a încercat, da n-a reușit!!!!
asta e pentru vitălăuk, care va apărea în curând să ne intoxice cu democracy ………..

BULA 07-10-2013 - 07:37

In Romania se foloseste tehnica asta de peste 10 ani. A fost prins un criminal care omorase o femeie si i-a luat telefonul mobil, dupa care s-a ascuns intr-o padure din apropierea localitatii, Pe baza datelor furnizate de releele de telefonie mobila, a fost luat ca din oala.

Ma mir ca atatia politicieni si escroci se lasa dati in gat pe baza inregistrarilor de de la telefon. Inseamna ca sunt cretini ! Unii parlamentari au refuzat sa returneze telefonul dat de la Parlament, pe motiv ca l-ar fi pierdut. Dar acesta comunica cu releele de GSM, care au indicat ca era ascuns in camara sa prin alte locuri din casa. Iata la ce duce analfabetismul si ignoranta in domeniul tehnic. Toti stiu sa butoneze telefonul, dar cum functioneaza e un mister.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult