Acasa Top SecretServicii secrete Londra pune condiţii FSB. Lugovoi contra vize pentru ruşi

Londra pune condiţii FSB. Lugovoi contra vize pentru ruşi

scris de M.A.
1 afisari

Marea Britanie va relua cooperarea cu FSB şi va simplifica regimul de acordare a vizelor pentru cetăţenii ruşi, doar după ce Moscova îl va declara pe Andrei Lugovoi vinovat de uciderea fostului agent KGB, Aleksandr Litvinenko.

FSB

„Presupunem că sunt destule dovezi pentru a fi condamnat de această acuzaţie. Locul potrivit pentru această formalitate este Regatul Unit, aşa cum crima a fost săvârşită în Regatul Unit, iar victima era cetăţean britanic. Aşteptăm răspunsul”, a declarat miercuri, în Rusia, ministrul pentru Afaceri europene de la Londra, David Lidington.

El a amintit că încetarea cooperării cu Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB) şi refuzul dialogului privind simplifcarea regimului vizelor au fost măsurile de retorsiune luate de Londra după moartea lui Aleksandr Litvinenko, transmite Agerpres, citând agenţiile ruse de presă.

Parchetul General rus a demarat, în decembrie 2006, propria sa anchetă penală referitoare la uciderea lui Aleksandr Litvinenko, precum şi privind tentativa de omor la adresa omului de afaceri Dmitri Kovtun, fost agent KGB implicat şi el în acest caz.

Andrei Lugovoi, la ora actuală deputat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) din partea Partidului Liberal-Democrat al lui Vladimir Jirinovski, a anunţat, la rândul său, că, de jumătate de an, colaborează activ cu justiţia britanică, relatează Eho Moskvî.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult