Acasa Top SecretServicii secrete Londra, supusa celui mai mare test de securitate din istorie

Londra, supusa celui mai mare test de securitate din istorie

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Timp de doua zile, in Londra, vor avea loc exercitii de simulare care au ca scop testarea autoritatilor in cazul unui atac terorist la metrou.

Londra-antitero (news.sky.com)

fotoŞ news.sky.com

In jur de 2500 de politisti si soldati din trupele speciale participa la acest exercitiu, care are la baza un scenariu, potrivit caruia pe data de 8 august, in ziua de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara din 2012, va avea loc un atac terorist. Pentru a nu perturba transportul subteran, exercitiul terorist se desfasoara la statia de metrou Aldwych, care a fost scoasa din uz in 1994. Totusi, traficul pe strada pe care se afla statia de metrou va fi inchis pe durata celor 2 zile.

Jocurile Olimpice din acest an sunt considerate de organizatori ca fiind cea mai mare provocare din punctul de vedere al securitatii cu care a avut de-a face Marea Britanie in ultimele decenii. Pentru a asigura mai bine securitatea s-a cerut ajutorul si ministerului Apararii ca va contribui cu peste 13500 de soldati.

Prin acest exercitiu tererorist se doreste nu doar verificarea capacitatii de interventie a agentilor de securitate, ci si modul de coordonare la nivel managerial si comunicational. Exercitiul de simulare tine cont si de recomandari ale comisiei care a anchetat atacurile teroriste din 7 iulie 2005 de la retele de metrou din Londra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult