Acasa Top SecretServicii secrete Maior:Foşti membri ai Securităţii devin peste noapte experţi în drepturile omului

Maior:Foşti membri ai Securităţii devin peste noapte experţi în drepturile omului

scris de Z.V.
3 afisari

Directorul SRI, George Maior, spune că istoria va arăta cât de aproape am fost de marginea prăpastiei economice. Totuşi, el susţine că pesimismul accentuat nu îi va ajuta pe români să iasă din criză.

„Nu este momentul marginalizării elementului profesionist şi tehnocratic din societate”, avertizează şeful SRI, George Maior, care militează pentru depolitizarea accelerată a instituţiilor statului. Deşi a respectat rigorile de exprimare ale funcţiei pe care o deţine, invitatul „La masa Adevărului” din această săptămână a dat de înţeles că revigorarea economiei româneşti nu va fi posibilă fără reprofesionalizarea aparatului administrativ.

Capacitatea de a implementa anumite măsuri şi atragerea de fonduri europene sunt două dintre vulnerabilităţile pe care le avem în momentul de faţă. Pe de altă parte, directorul SRI arată că asupra Serviciului se năpustesc periodic personaje care se simt ameninţate de activitatea informativă a acestuia şi care, în majoritatea cazurilor, au probleme cu Justiţia. În ceea ce priveşte recentul „scandal WikiLeaks”, George Maior nu exclude posibilitatea ca în curând să aflăm alte lucruri noi, inclusiv despre România.

Veţi constata urmărind atent discursul public pe misiunile fundamentale ale Serviciului că el emană fie direct, fie indirect de la persoane foarte puternice, care au probleme cu Justiţia şi care încearcă să-şi proiecteze propriile probleme, propriile temeri legate de anumite aspecte de corupţie majoră prin a ataca sursa de informaţii. Noi încercăm să generăm un sistem imunitar minimal, necesar pentru evoluţia transparentă şi normală a statului. Dar apar diverse discuţii despre stenograme, interceptări, comparaţii forţate, absolut neadecvate şi inepte din punct de vedere intelectual între SRI şi fosta Securitate. Din păcate, foşti membri ai Securităţii devin peste noapte experţi în drepturile omului. Este o bulversare a reperelor axiologice pe care noi o cunoaştem, o înţelegem, cu care ne luptăm, dar care poate confuziona populaţia, la un moment dat.

„Un om care a fost condamnat pentru terorism în România şi din cauza căruia mai mulţi directori de servicii de informaţii şi-au dat demisia, este pentru SRI un obiectiv major de care nu se va lăsa niciodată.”, a spus directorul SRI despre Omar Hayssam.

Interviul integral aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult