Acasa Top SecretServicii secrete Meleşcanu despre Băsescu şi listele cu ofiţeri acoperiţi

Meleşcanu despre Băsescu şi listele cu ofiţeri acoperiţi

scris de D.S.S.
5 afisari

Teodor Meleşcanu, fost director al SIE, a declarat, marţi, că Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi, el susţinând că prin declaraţii de luni seară şeful statului a încălcat legea.

Meleşcanu despre  Băsescu şi listele cu ofiţeri acoperiţi

Meleşcanu despre Băsescu şi listele cu ofiţeri acoperiţi

Traian Băsescu este primul preşedinte din 1989 şi până astăzi care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. La ce i-au folosit, aţi văzut aseară”, a spus Meleşcanu.

El a susţinut că răspunsul pe care i l-a trimis preşedintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

Meleşcanu a spus că este vorba de Legea 1/1998, susţinând că prin declaraţiile făcute luni seară preşedintele a încâlcat prevederile acesteia. Este vorba despre prevederea care stabileşte că ”sursele de informaţii, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nicio împrejurare”.

Theodor Meleșcanu, a declarat, marți, că informațiile referitoare la identitatea ofițerilor acoperiți cerute de președinte nu pot fi dezvăluite, potrivit legii. El a susținut că răspunsul pe care i l-a trimis președintelui la o astfel de solicitare a fost în numele Serviciului, respectiv ce prevede legea.

”Mă aflam sub incidența unor norme legale în vigoare: legea referitoare la activitatea SIE – sursele de informare, metodele și mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite față de nimeni și în nicio împrejurare. Aveam două posibilități: să respect sau nu legea. Răspunsul transmis președintelui a fost al instituției. SIE nu s-ar compromite niciodată cu asemenea practici. Ori ce câte ori au fost solicitate informații, ofițerii m-au informat, au primit aprobarea mea și mandatul necesar pentru Cotroceni”, a declarat MeleșcanuPotrivit acestuia, Traian Băsescu este primul președinte care a cerut liste de la SIE. ”Eu nu acopăr și nu descopăr pe nimeni”, a spus Meleșcanu, fiind întrebat dacă e adevărat că l-a acoperit pe Victor Ponta.

 

BĂSESCU: VICTOR PONTA a fost ofițer-acoperit al SIETotodată, el a anunțat că nu intenționează să se retragă din cursa pentru alegerile prezidențiale. Nu pot să confirm dacă Ponta a fost sau nu ofițer acoperit. Nu am acest drept. Dacă aș face-o, aș încălca legea”, a precizat Theodor Meleșcanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult