Acasa Top SecretServicii secrete Membru al Gardienilor Revolutiei din Iran, arestat in sudul Afganistanului

Membru al Gardienilor Revolutiei din Iran, arestat in sudul Afganistanului

scris de Ziua Veche
0 afisari

UPDATE 15.25: Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF) a dezminţit că presupusul traficant de arme arestat în sudul Afganistanului ar fi membru al Gardienilor Revoluţiei din Iran, revenind asupra unui comunicat anterior, fără însă a preciza naţionalitatea suspectului.

Un membru al forţei Al-Qods, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei din Iran, a fost arestat de forţa NATO în Afganistan (ISAF) în provincia Kandahar (sud), unde se ocupa de contrabanda cu arme provenite din Iran, a anunţat ISAF vineri. Bărbatul a fost arestat la 18 decembrie în districtul Zhari, unde ISAF , care desfăşoară în prezent o ofensivă împotriva talibanilor, îl suspectează că facilitează contrabanda cu arme între „Iran şi Kandahar, prin provincia Nimroz”, situată la graniţa cu Iranul, a explicat ISAF într-un comunicat, transmite Mediafax. „Potrivit serviciilor de informaţii, bărbatul arestat „este membru al forţei Al-Qods”, a adăugat ISAF, potrivit căreia el se află în legătură directă cu liderii talibani din regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult