Acasa Top SecretServicii secrete Ministrul de Externe l-a “servit” pe un fost colonel KGB

Ministrul de Externe l-a “servit” pe un fost colonel KGB

scris de R. C.P.
6 afisari

Actualul Ministru de Externe, Andrei Marga, a oferit un titlu de onoare unui spion rus, Vladimir Filippov. Oameni cunoscuţi drept intelectuali ai Clujului au “trădat ţara”, iar cel mai probabil SRI au desfăşurat acţiuni de contraspionaj în preajma evenimentului care a avut loc la Universitatea Babeş-Bolyai.

Andrei Marga (gazetadecluj.ro)

Actualul Ministru de Externe, Andrei Marga, a oferit un titlu de onoare unui spion rus, Vladimir Filippov

Dumitru Matiş, Şerban Agachi, Toader Nicoară şi Leon Tâmbulea sunt profesorii care au avut onoarea să fie prin preajma unui colonel al GRU în cadrul ceremoniei de Doctor Honoris Causa acordata unui agent secret rus, Vladimir Filippov. Acoliţii lui Marga şi cei care îl ridicau în slăvi au avut „onoarea” să ajute serviciile secrete ruse să se înfiltreze în Universitatea Babeş-Bolyai. Cei mai apropiaţi membri ai fostului rector, Andrei Marga, au fost în preajma ceremoniei, însă ce este mai ciudat este că majoritatea celor legaţi de serviciile secrete „cad mereu în picioare.” Acesta a fost şi exemplul unora dintre cei care l-au slujit nemărginit la acea vreme pe Andrei Marga, iar acum sunt în echipa lui Ioan Aurel Pop. Dintre „trădatorii” care au participat la ceremonia de acordare a DHC unui GRU se enumeră: Dumitru Matiş, Radu Catană, Nicolae Păun, Andrei Marcus, Adrian Olimpiu Petruşel(înlocuitorul decanului Tâmbulea în echipa nouă), dar şi Şerban Agachi, la acea vreme preşedinte al Consiliului Academic.

Solicităm Serviciului Român de Informaţii (SRI) să ne furnizeze informaţii legate de posibile activităţi de contraspionaj legate de prietenia Andrei Marga-Vladimir Filippov şi de profesorii care i-au „servit” masa unui colonel KGB. Reporterii Gazeta de Cluj au făcut o solicitare scrisă către Serviciul Român de Informaţii pentru a oferi publicului aceste informaţii.

Ce este contraspionajul?

„Arealul de responsabilitate implică cvasitotalitatea demersurilor serviciilor de informaţii străine şi a structurilor informative constituite de acestea pe teritoriul naţional şi preponderent “spionajul, transmiterea secretelor de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, procurarea ori deţinerea ilegală de documente sau date secrete de stat, în vederea transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora sau în orice alt scop neautorizat de lege…” (art.3, lit.(e) din Legea nr.51/1991 privind siguranţa naţională a României)”, se arată pe site-ul SRI în ceea ce priveşte contraspionajul.

Urmează să vă prezentam lista celor care au ajutat la „înfiltrarea” unui om care este cunoscut drept spion rus în Universitatea Babeş-Bolyai.

Marga îl are „la mână” pe Matiş

Dumitru Matiş este printre acei „curajoşi” care s-a retras din cursa pentru şefia UBB datorită „unor motive personale” se pare că Marga îl are la mână cu mai multe decât credeam mai ales că a avut încredere maximă în el la un moment dat. Matiş a fost ales decan şi de către noul rector, Ioan Aurel Pop.
Paul Şerban Agachi este o altă persoană „convertită” în ultima perioadă în apropierea lui Pop, deşi el se află printre oamenii care au luat masa cu un colonel GRU la Piramida alături de Marga şi compania.
Un alt „acolit” care a participat doar la cina de la Restaurantul Juventus a fost Andrei Marcus, la acea vreme vice-rector.
Printre oamenii de încredere s-a numărat si decanul de la acea vreme de la facultatea inventata de Marga, Facultatea de Studii Europene, Ladislau Gyemant.
Nici vice-decanul de la Studii Europene Nicolae Paun nu a ratat intalnirea cu colonelul GRU. Paun este actualul decan ales de Pop pentru Studii Europene, urmasul lui Ladislau Gyemant.  O alta „cioara vopsita” peste noapte si care s-a alaturat noii echipe de conducere a universitatii a fost Radu Catana. El a facut parte la acea intalnire cu Vladimir Filippov.
Coktailul de la Restaurantul Piramida a fost sponsorizat de cel care a facut laudatio colonelui GRU, profesorul Ladislau Gyemant.

Tot restul tradatorilor

Alti oameni care au participat la intalnirile cu colonelul GRU sunt: Adrian-Olimpiu Petrusel si Soos Ana, vice-decani la Facultatea de Matematica, cancelarul Horia Pop, unul dintre „supusii” lui Marga in Comisia de Alegeri care au incercat sa o faca pe urmasa maginificului Cristina Ciumas rector, profesorul Marius Jucan, profesorul Titus Beu, Szász Réka.

DOVADA PROGRAMULUI O GASITI PE SITE-UL UBB AICI.

10 comentarii

Prepeleac 15-05-2012 - 16:47

Ati luat-o razna, mai baieti. Vedeti numai rusi si comunisti in tot ce misca, numai realitatea o refuzati. Care ne spune simplu ca aici CIA si MOSSAD-ul, basca serviciile unguresti, dicteaza. Marga a fost un ministru rau la Educatie, dar fac prinsoare ca voi nu stiti de ce. Mai lasati-va de intoxicarile astea, ca o sa cred ca si voi sunteti agenti de influenta, ceea ce nici nu m-ar mira, de altfel.

Mache 15-05-2012 - 17:43

Fara indoiala ca acordarea public si pe fata a titlui de Doctor Honoris Causa unui agent al serviciilor ruse de informatii militare e doar o iluzie. Baiatul ala era la Cluj in timpul lui liber 🙂 🙂 🙂

In acelasi timp prezenta nefasta a CIA, Mossad, a serviciilor secrete unguresti precum si cea s serviciului de spionaj al eschimosilor + omuletii versi de pe Marte (pe care nu i-a vazut nimeni) – sunt realitati cat se poate de palpabile. 🙂 🙂 :-). Tu ai scapat cumva din camasa de forta, sau ti-au suprimat astia pastilele? 🙂 🙂 🙂

Prepeleac 15-05-2012 - 19:05

Da, ma, Lache, scria pe fruntea aluia cu majuscule hotentote: Sunt spion! Ce naiba, ai logica de Balaceanca, daca nu cumva ai indeplinit vreo misiune…

Mache 15-05-2012 - 19:22

Senilitatea vostra. Muscalul fusese dat in gat cu mult timp in urma de gazeta rusa Komsomolet. Pana la umra si el a recunoscut cu mandrie ca este polkovnik GRU.

Daca nu mai ai parale de calmante te subventionez eu 🙂 🙂 🙂 Pana atunci primeste expresia sincerei mele compasiuni 🙂

digital 15-05-2012 - 20:51

ăsta nu e plătit,e chiar prost!

dxn 15-05-2012 - 21:47

SanduleDobre,
Tupeul tau este de domeniul fantasticului!
Asta vrei: sa arati ca esti un nesimtit si ca ai dreptate cand spui ca PDL si Basescu sunt/au fost niste NENOROCITI.
Repet: nu am timpul necesar, nu pot sa-mi permit sa am timp ca sa te pot pune la punct.
Sper ca Dumnezeu sa-mi dea inspiratia de a te gabui!
Sincer mizez pe acest lucru.

digital 15-05-2012 - 21:52

mă deixene,tu ești atăt de îngrămădit,încât într-o zi,ai să uiți să respiri,și ai să mori sufocat,pe bune!

K.Lager 15-05-2012 - 17:44

slugile portokalii se agita-n spume … epidemia de rabie face „victime” in fieful bok.ciului … „Apocalips Now” si … „vine” rusii care arunca cu valizele de dolari peste gardul cotrocenilor ! „tru-gru-mru” sunt in alerta … la primire !

Mache 15-05-2012 - 18:07

Rabia face intr-adevar victime. Uita-te in oglinda si o sa te sperii … 🙂 🙂 🙂 Ai ajuns in stadiul „Impusca-l sa nu se mai chinuie!” 🙂

Pribeagul 16-05-2012 - 18:24

Cit mai tineti caricatura asta aici?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult