Acasa Top SecretServicii secrete Moldova se pregăteşte de atentate teroriste

Moldova se pregăteşte de atentate teroriste

scris de M. BÂTCĂ
2 afisari

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a anunţat sporirea măsurilor de contracarare a unor eventuale acte teroriste.

Moldova se pregăteşte de atentate teroriste

foto: mai.gov.md

Astfel, a fost pusă în circulaţie dispoziţia ministrului de Interne „Cu privire la prevenirea şi contracararea actelor de terorism şi altor acţiuni ilicite la obiectivele de transport aerian şi feroviar, în locurile publice şi zonele de agrement”, care stipulează atât sarcinile pentru forţele de ordine, cât şi comportamentul cetăţenilor în cazul depistării unor lucruri suspecte.

Ministerului Afacerilor Interne al Federaţiei Ruse a anunţat recent că patru persoane de origine cecenă, dintre care una era dată în urmărire internaţională, au fost reţinute de forţele de ordine ale Federaţiei Ruse, în gara Kiev din Moscova, în timp ce încercau să plece din capitala rusă cu trenul spre Chişinău.

Operaţiunea a fost coordonată de agenţi ai poliţiei ruse a transporturilor. „Hasan Nazhaiev, Ruslan Iusupov, Ramzan Haliiev şi Anjela Batalova (despre care se crede că este văduva unui militant islamist) cumpăraseră bilete pentru un tren spre Chişinău„, afirmă un oficial rus. Potrivit informaţiilor preliminare, Iusupov este „comandantul unei celule operative„, iar Batalova urma să comită un atac terorist sinucigaş într-un loc public.

Cu toate acestea, MAI de la Chişinău informează că analiza informaţiilor operative deţinute de serviciile speciale ale instituţiei indică că Republica Moldova nu constituie o ţintă a unor eventuale atacuri din partea organizaţiilor teroriste internaţionale, iar organizaţii teroriste sau extremiste autohtone nu au fost depistate.

De asemenea, MAI susţine că, în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, a întreprins toate măsurile adecvate pentru prevenirea şi contracararea unor eventuale acte teroriste, prin elaborarea şi implementarea unor mecanisme de coordonare a acţiunilor structurilor specializate. “Colaborarea cu serviciile de profil ale altor state şi diverse organizaţii internaţionale, în special în cadrul CSI, GUAM şi Organizaţia Naţiunilor Unite, constituie un element esenţial al consolidării securităţii naţionale şi diminuării pericolului unor eventuale atentate teroriste”, precizează Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

În scopul consolidării nivelului securităţii individuale a cetăţeanului, Ministerul Afacerilor Interne vine cu recomandări de comportament în cazul depistării unor potenţiale obiecte explozive:

1. Nu vă apropiaţi şi nu permiteţi altora să se apropie de obiectele suspecte (cutie, colet sau geantă);

2. Nu încercaţi să vedeţi ce se află în interiorul obiectului suspect;

3. Nu utilizaţi telefonul mobil în apropierea obiectului suspect, deoarece poate declanşa explozia;

4. Alertaţi imediat Poliţia!


1 comentariu

Paul din Ohio 18-02-2011 - 03:17

Problema Chisinaului este numai si numai RUSIA. Numai Rusia poate organiza un atac terorist „cecen” la Chisinau, asa cum o face si la Moscova din cand in cand, pentru a tine oamenii sub papucul mafiei lui Putin.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult