Acasa Top SecretServicii secrete Netanyahu ii va cere lui Obama sa il elibereze pe spionul Pollard

Netanyahu ii va cere lui Obama sa il elibereze pe spionul Pollard

scris de M.A.
4 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu îi va cere public preşedintelui american Barack Obama să îl elibereze pe agentul israelian Jonathan Pollard, încarcerat de 25 de ani în SUA pentru că a spionat în favoarea Israelului, potrivit unui comunicat, citat de France Presse si Agerpres.

Netanyahu a decis să „accepte o cerere personală a lui Jonathan Pollard şi îi va solicita, în zilele următoarele zile, oficial şi public preşedintelui american Barack Obama să îl elibereze pe Pollard”, conform comunicatului publicat de biroul premierului israelian.

Pollard, 56 de ani, analist al US Navy, a fost condamnat de justiţia americană la închisoare pe viaţă în 1987 pentru că a furnizat Israelului, din mai 1984 până la arestarea sa în noiembrie 1985, mii de documente clasificate cu privire la activităţile de spionaj ale SUA, în principal din ţările arabe. Evreu american, el a obţinut cetăţenia israeliană după ce a fost încarcerat în SUA.

Premierul israelian s-a întâlnit luni cu soţia spionului, Esther Pollard, care i-a transmis o scrisoare din partea soţului său, în urma unei campanii intense pe lângă administraţia americană, în vederea accelerării eliberării sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult