Acasa Top SecretServicii secrete Nicolae CIUCĂ, dezvăluiri despre fostul șef al SRI

Nicolae CIUCĂ, dezvăluiri despre fostul șef al SRI

scris de D.S.S.
317 Afisari

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la  Kanal D că a avut o colaborare foarte productivă cu Eduard Hellvig, fostul șef la Serviciului Român de Informații.

Fosul premier a declarat că îl apreciază în mod deosebit pe Eduard Hellvig pentru contribuția sa în politică și în conducerea Serviciului Român de Informații (SRI).

„Am lucrat foarte bine cu domnul Eduard Hellvig, îl apreciez foarte mult pentru ceea ce a făcut în politică şi la conducerea SRI. Am spus şi o spun că este oricând binevenit în PNL”, a afirmat Ciucă.

El a subliniat că PNL este un partid deschis.

”Avem nevoie de oameni de valoare şi oricine doreşte să pună umărul la tot ceea ce îşi pripune PNL, este binevenit”, a adăugat liderul liberal, potrivit News.ro.

Eduard Hellvig a demisionat din fruntea SRI

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrație Publică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj în anul 1997

A obținut titlul științific de doctor în științe politice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2009).

Și-a consolidat profilul academic în domeniul studiilor de securitate, urmând cursurile Colegiului Național de Apărare al Universității Naționale de Apărare „Carol I“ (2005-2006) și Programul pe probleme de terorism și studii de securitate (PTSS) organizat de Centrul European de Studii de Securitate „George C. Marshall“ din Garmisch-Partenkirchen, Germania (2006).

În legislatura 2004-2008, Eduard Hellvig a fost deputat în Parlamentul României, calitate în care a deținut funcția de secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională (oct 2005 – sept 2008) și de membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO (subcomisia pentru securitate).

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Eduard Hellvig a devenit unul dintre primii europarlamentari ai României – 1 ianuarie – 9 dec 2007.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS