Acasa Top SecretServicii secrete Noua tehnică a teroriştilor. Bombe implantate sub pielea pasagerilor din avioane

Noua tehnică a teroriştilor. Bombe implantate sub pielea pasagerilor din avioane

scris de D.S.S.
1 afisari

Autorităţile americane au avertizat companiile aeriene din ţări terţe despre posibilitatea de a se confrunta cu terorişti care implantează bombe sub pielea pasagerilor, negând însă că aceste alerte ar avea legătură cu un risc de atentat imediat.

Teoristii isi diversifica metodele de atac in aeroporturi

Presa americană, care citează oficiali din cadrul Administraţiei pentru siguranţa transporturilor (TSA), a evocat proiecte ale „teroriştilor de a opera persoane pentru a le implanta materiale explozibile în scopul de a evita controalele de securitate” din aeroporturi. Aceste informaţii, prezentate în special de Los Angeles Times, au fost transmise de TSA companiilor aeriene.

Potrivit cotidianului, aceste „informaţii ar putea să conducă la măsuri de control suplimentare în aeroporturile americane” deoarece, potrivit experţilor, „scannerele aflate în serviciu în prezent nu pot să detecteze bombele implantate sub piele„.Printre noile proceduri de securitate, subliniază cotidianul, agenţii ar putea recurge mai sistematic la „prelevări de probe pe piele pentru depistarea oricărei urme de explozibil„. Pentru moment, subliniază cotidianul, aceste teste „nu sunt realizate decât în cazul unui număr mic de pasageri„.”Este vorba despre noi informaţii privind o tehnică ce ar putea să fie utilizată (de terorişti), dar nu există nimic care să indice un pericol imediat„, a declarat un oficial american din cadrul serviciilor de securitate, potrivit căruia sunt „luate măsuri de securitate la nivel internaţional şi în Statele Unite„.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney a recunoscut că TSA şi Departamentul de Securitate Internă a oferit „o perspectivă largă companiilor aeriene în privinţa recentelor informaţii care menţionează intenţia teroriştilor de a lua ca ţintă sectorul aerian„. Dar, a nuanţat el, aceste măsuri nu sunt legate cu nimic de un „pericol iminent sau specific„. El a declarat, de asemenea, „că nu este surprinzător deloc” faptul că „teroriştii caută din nou modalităţi de evitare a controalelor de securitate pentru a viza avioanele„.Contactate de AFP, companiile americane American Airlines şi US Airways au refuzat să „vorbească despre subiecte legate de securitate„.

1 comentariu

Han Nasolo 07-07-2011 - 15:29

Pai e simplu, de acum la controlul anti tero o sa ii jupoaie, urmind ca pielea sa fie aplicata la destinatie pe pasager. In timpul zborului va fi stocata in cala avionului, in recipiente anti-ex special amenajate…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult