Acasa Top SecretServicii secrete NSA a interceptat comunicaţiile criptate ale ONU

NSA a interceptat comunicaţiile criptate ale ONU

scris de D.S.S.
4 afisari

Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) a forţat accesul la sistemul intern de videoconferinţe al ONU, scrie săptămânalul german Der Spiegel, citând documente confidenţiale ale agenţiei.

Această interceptare a comunicaţiilor a generat o „creştere spectaculoasă a cantităţii de date provenind de la teleconferinţe şi a permis decriptarea acestor date”, se arată într-un document NSA citat de săptămânal.

Agenţia, care se află de mai multe luni în centrul unui scandal de dezvăluire de documente secrete de către Edward Snowden, relevând amploarea sistemului de supraveghere a Statelor Unite, a pătruns în sistemul ONU în vara lui 2012, scrie Der Spiegel. În trei săptămâni, numărul de comunicaţii decriptate de serviciile americane a crescut de la 12 la 458.

Săptămânalul citează şi alt raport intern, potrivit căruia NSA ar fi surprins serviciile secrete chineze în timp ce spionau comunicaţiile ONU în 2011.

Der Spiegel mai scrie că NSA supraveghea Uniunea Europeană (UE) după mutarea într-un birou nou la New York, în septembrie 2012, şi că deţinea planurile sediului.

Articole publicate recent în săptămânalul german şi cotidianul britanic The Guardian, care au la bază documente provenind de la Edward Snowden, au oferit detalii despre felul în care NSA a luat ca ţinte sedii ale UE la Bruxelles, Ambasada UE la Washington şi Delegaţia UE la ONU, la New York.

Administraţia Obama încearcă de mai multe săptămâni să apere programele de supraveghere a telecomunicaţiilor, operate de NSA, după dezvăluiri stânjenitoare ale fostului consultant al acesteia Edward Snowden, în prezent refugiat în Rusia şi căutat de Washington pentru spionaj.

Dezvăluiri despre programul cu numele de cod PRISM, care permite interceptarea e-mailurilor, conversaţiilor telefonice şi căutărilor pe Internet, au suscitat mare emoţie în Europa.

6 comentarii

urbos 26-08-2013 - 05:13

Ei na! Teoria conspiratiei, pixelu albastru, rusine Dinu Patriciu! Parca-l si aud pe lindic… dar si pe restul satrei basisto-ji danite, ca mai rar asa unire-n cuget si-n simtiri.

CONGO 26-08-2013 - 06:00

Nu erau chiar comunicatii, ci doar COCOMUNICATII, caci erau numai cococriptate, si nu criptate de adevarat.

Pe de alta parte e bine sa spui ca ai interceptat, daca poti sa-ti strecori sistemul de criptare cand s-or speria ei ca sunt interceptati.

Si, la urma urmei, ce-i asa de secret la ONU? Ar trebui intr-adevar sa fie? Si daca ar fi totul chiar transparent (pe fatza)?

haril 26-08-2013 - 08:59

URBOS,mi s-a umplut inima de bucurie,la citirea acestei vesti.Ce ar mai complota musulmanii,daca nu ar stii ca sunt ascultati,pana si la ONU? Cred ca le ajunge internetul,pentru a complota impotriva lumii civilizate,care pana si acolo au gasit mijloace de decodificare a chemarilor teroristilor islamici,pentru a efectua atacuri cu bombe asupra ambasadelor USA si ale Israelului.

Ionel 26-08-2013 - 12:42

E bine ca la noi comploteaza evreii, islamistii si legionarii si dupa si nu le mai face nimeni nimic si nu-i mai asculta nimeni. Avem de la traficanti de arme evrei, legionari sau islamisti cu Base pina la Jobbik care defileaza prin Harghita si nimeni nu le gaseste o arma sau macar de forma o amenda.

urbos 26-08-2013 - 18:30

Normal ca te bucuri sobolane, tu si toate javrele care va bateti joc de libertate si democratie. D-aia starpirea voastra e o necesitate.

tomi 26-08-2013 - 23:19

Mai urboase cind s-or pune astia sa te asculte si pe tine sint convins ca dupa o zi s-ar lasa de spionat convorbirile, sa auzi atitea idei timpite la cel mai redus nivel, unicate ale imbecilitatii, ar zice ca-i mai bine sa faca agricultura.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult