Acasa Top SecretServicii secrete NSA nu mai poate asculta telefoanele

NSA nu mai poate asculta telefoanele

scris de D.S.S.
11 afisari

Senatul Statelor Unite nu a reusit sa ajunga la un acord pentru a evita expirarea programului controversat de colectare a datelor telefonice de catre NSA.

NSA servește și interese economice

NSA

Textul de lege pentru prelungirea sectiunii 215 din Patriot Act permitand colectarea de date nu va putea fi adoptat, deschizand calea unei suspendari a colectarii de metadate, potrivit acestor senatori, relateaza Agerpres.
„Incepand din aceasta seara, angajatii NSA (Agentia de Securitate Nationala) care consultau baza de date (asupra apelurilor telefonice in SUA) nu vor mai putea sa o faca, toate acestea datorita senatorului Rand Paul”, care a blocat procedura, a declarat furios pentru AFP senatorul Richard Burr, presedintele Comisiei de Informatii a Senatului.
Casa Alba a avertizat inainte ca toate serverele NSA colectand metadatele apelurilor telefonice americane (ora, durata, numarul apelat) vor fi oprite la 0.01 ora locala (4.00 GMT) daca Senatul nu extinde autoritatea legala a programului.
O sursa apropiata liderului majoritatii in Senat, Mitch McConnell, a declarat cu toate acestea ca examinarea textului blocat duminica seara ar continua in timpul saptamanii, cu un vot final asteptat pentru „marti sau miercuri”.
Calea ar fi atunci redeschisa spre o restabilire a autoritatii legale pentru colectarea de metadate de catre NSA. Senatorul Rand Paul, un republican adept al libertarianismului si candidat la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016, a salutat faptul ca „Patriot Act expira in aceasta seara”.
Dar senatorul de Kentucky, care a intors in avantajul sau procedura legislativa complicata din Senatul Statelor Unite, a parut foarte izolat. „Vom vota in aceasta saptamana” proiectul de lege ce permite colectarea de date, a declarat senatorul Ted Cruz (Texas), un alt candidat potential la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale.

Casa Alba condamna atitudinea „iresponsabila” a Senatului

Casa Alba a deplans duminica lipsa unui acord in Senatul SUA pentru a evita expirarea programului de colectare a datelor telefonice de catre NSA, Agentia de Securitate Nationala, cerand alesilor sa voteze rapid pentru a pune capat unei suspendari „iresponsabile”.
„Facem apel la Senat sa asigure ca aceasta lipsa a autorizatiei (de a colecta metadatele apelurilor telefonice) este posibil cat mai scurta”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe intr-un comunicat citat de AFP si Reuters.
„In legatura cu un subiect crucial ca securitatea noastra nationala, senatorii trebuie sa renunte la considerente partizane si sa actioneze rapid”, adauga textul.
Casa Alba a avertizat saptamana trecuta ca toate serverele NSA colectand metadatele apelurilor telefonice americane (ora, durata, numarul apelat) vor fi oprite la 0.01 ora locala (4.00 GMT) daca Senatul nu extinde autoritatea legala a programului.
O sursa apropiata liderului majoritatii in Senat, Mitch McConnell, a declarat, cu toate acestea, ca examinarea textului blocat duminica seara ar continua in timpul saptamanii, cu un vot final asteptat „marti sau miercuri”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult