Acasa Top SecretServicii secrete NSA servește și interese economice (video)

NSA servește și interese economice (video)

scris de D.S.S.
2 afisari

Agenția Națională de Securitate (NSA) din Statele Unite folosește uneori în scopuri economice informațiile colectate, a afirmat fostul său consultant Edward Snowden, potrivit unui fragment difuzat sâmbătă dintr-un interviu acordat unui post german de televiziune, programat duminică integral, scrie AFP.

NSA servește și interese economice

NSA servește și interese economice

„Dacă există informații, spre exemplu despre Siemens, care sunt în interesul național, dar care nu au nimic de-a face cu securitatea națională, ei vor folosi, totuși, această informație”, a explicat Snowden, conform traducerii în germană a unui fragment difuzat în jurnalul de la ora 20.00 (19.00 GMT) al canalului public de televiziune ARD.

Interviul a fost realizat de un jurnalist al NDR, un canal regional care aparține rețelei ARD și care s-a interesat îndeaproape despre documentele secrete dezvăluite de Snowden ziariștilor. El a fost înregistrat în cursul acestei săptămâni la Moscova, în cel mai mare secret, fiind primul interviu filmat cu fostul consultant după ce a părăsit Hong Kongul, în iunie 2013, pentru a se refugia în capitala Rusiei unde trăiește în prezent.

Aproximativ 30 de minute din interviu vor fi difuzate duminică seară la ora 22.00 GMT pe canalul public german ARD. Câteva fragmente vor fi difuzate la ora 20.45 GMT într-o emisiune de dezbateri a prezentatorului vedetă Günther Jauch, de asemenea la ARD.

Pe site-ul său, NDR a explicat că Snowden afirmă că nu mai este în posesia niciunui document confidențial, deoarece le-a dat pe toate ziariștilor pe care i-a ales. El susține că nu vrea și nu poate să anticipeze eventuale noi dezvăluiri în viitor.

În afara dezvăluirilor din trecut și a consecințelor acestora, Snowden „abordează, totodată, parcursul personal de la santinelă la avertizor de integritate”, a menționat NDR pe pagina de internet.

Fostul consultant al serviciilor americane de informații este inculpat în SUA pentru spionaj și sustragere de documente aparținând statului, după ce a făcut dezvăluiri senzaționale în legătură cu supravegherea comunicațiilor electronice pusă la punct de autoritățile americane.

Joi, în cursul unei discuții cu internauții pe site-ul animat de simpatizanții săi, freesnowden.is, el a respins ideea revenirii în țara natală, subliniind că în Statele Unite nu ar beneficia de un proces echitabil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult