Acasa Top SecretServicii secrete Obama s-a întâlnit cu echipa SEAL care l-a omorât pe Osama

Obama s-a întâlnit cu echipa SEAL care l-a omorât pe Osama

scris de Ion Petrescu
5 afisari

În cursul zilei de 6 mai a.c., la Fort Campbell, şeful statului american s-a întâlnit cu unii dintre luptătorii echipei SEAL, ce a acţionat ireproşabil pentru lichidarea liderului Al-Qaida.

Obama se intalneste cu echipa SEALs

Postul de televiziune BBC a difuzat informaţii conform cărora date preluate de pe înscrisurile şi din computerele ridicate de echipa SEAL, din vila lui Osama bin Laden, de la Abbottabad, sugerează intenţia lui de a planifica noi atacuri pe teritoriul american, inclusiv la comemorarea, din acest an, a victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001.
O asemenea viitoare acţiune teroristă viza un transport feroviar de pasageri.
Conform unei depeşe a agenţiei Associated Press, informaţii privind planurile descoperite în vila lui bin Laden au fost incluse într-un buletin comun al FBI şi structurii nou create, după atacurile din 2001 – Homeland Security.
În buletin se precizează că într-o notă scrisă de Osama se menţionează intenţia de a fi deraiat un tren pe teritoriul american, astfel încât acesta să plonjeze într-o vale sau să cadă de pe un pod, pentru ca să fie cât mai multe victime.
Sub condiţia nedivulgării identităţii sale, un expert în intelligence-ul american a precizat că poate confirma ambiţia liderului Al-Qaida de a fi lovite, în continuare, mari oraşe din S.U.A., cu prilejul unor evenimente oficiale.
Associated Press a difuzat şi declaraţia unui oficial militar pakistanez, care a reluat ceea ce i-a spus una dintre soţiile lui bin Laden. Femeia susţine că trăia, cu soţul ei, în aceeaşi cameră, de cinci ani.
După cum se ştie, iniţial, consilierul pe probleme antiteroriste al preşedintelui Statelor Unite, John Brennan, a sugerat că Osama ar fi fost unul dintre bărbaţii găsiţi înarmaţi, de echipa SEAL, în vilă. Un detaliu ce justifica, la prima întâlnire cu presa, a expertului menţionat, rafalele de arme automate, pe timpul operaţiunii de 40 de minute.
Acum însă, pe 6 mai a.c., alţi oficiali de peste Ocean dezvăluie jurnaliştilor faptul că doar o singură persoană a tras asupra militarilor din SEAL!
Acest trăgător a fost identificat ca fiind Ahmed Abu Al-Kuweit, un curier al lui Osama, ucis la începutul raidului organizat de forţele speciale americane.
Unii formatori de opinie, din S.U.A., şi-au exprimat îngrijorarea faţă de legalitatea operaţiunii derulate pe 1 mai, după ce au aflat că liderul Al-Qaida a fost împuşcat deşi era neînarmat.

Obama s-a întâlnit cu echipa SEAL care l-a omorât pe Osama

În replică, autorităţile de la Washington D.C. au arătat că bin Laden a fost o ţintă militară legală, uciderea lui Osama fiind „un act de autoapărare naţională.”
Agenţia Centrală de Investigaţii a recunoscut că raidul SEAL, de la Abbotabad a fost ordonat după ce Osama bin Laden a fost urmărit luni întregi, dintr-o casă conspirativă, situată în localitatea menţionată.
Ziarul Washington Post, preluând afirmaţiile unor surse demne de încredere, indică faptul că pentru pregătirea acestei acţiuni de commando au fost utilizate atât fotografii realizate din satelit, cât şi înregistrări audio, reuşite în interiorul vilei.
Cu puţin timp înainte de trimiterea comandoului SEAL ambele acţiuni au fost sistate, pentru a nu compromite, în vreun fel, operaţiunea ordonată de preşedintele Barack Obama.

2 comentarii

digital 06-05-2011 - 16:47

oricum nu stim daca le-a iesit ceva, ca nu prea avem dovezi,ci numai *surse de incredere* si povesti cu *alba ca snow-ul*(astea le putea spune si lazaroiu)!

atunci cand vom avea si dovezi confirmate ca s-a intamplat ceva intrebarea este -Daca nu le iesea??!!

marie 07-05-2011 - 18:20

Povesti pt manipulati. Sau a venit si vremea lui ori, fac si astia o diversiune gen Basescu. Apropo, care de la care a invatat? Totusi e drept, din cand in cand bunii conducatori dadeau si pe vremuri circ poporului, acum se da satisfactie! Atat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult