Acasa Top SecretServicii secrete Operaţiune de amploare a poliţiei în Bruxelles

Operaţiune de amploare a poliţiei în Bruxelles

scris de D.S.S.
19 afisari

Poliţia belgiană a desfăşurat o operaţiune de amploare într-o locuinţă din cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, care se pare că are legătură cu atentatul dejucat joi la Paris. Un bărbat a fost „neutralizat” în cursul acestei operaţiuni, relatează Reuters.
Potrivit RTBF, bărbatul a fost reţinut.

operatiune antitero bruxellesPoliţia belgiană desfăşoară o operaţiune de amploare într-o locuinţă din cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, iar două explozii au fost auzite la începutul raidului. Martori au declarat că au auzit şi focuri de armă.

Un tramvai care trecea prin zonă a fost evacuat.

Unităţile speciale ale Poliţiei federale au intrat în clădire. Între timp, agenţi cu arme grele, dar şi mai multe camioane militare au înconjurat zona şi nu permit accesul nimănui.

La faţa locului se află unităţi de genişti, anunţă RTBF.

Operaţiune intervine după ce autorităţile au arestat şapte persoane, iar Germania alte două, în legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi şi aproape 300 de răniţi.

Anchetatorii cred că atacurile au fost lansate de aceeaşi celulă a Statului Islamic responsabilă şi pentru atentatele de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Parchetul belgian a precizat că şase persoane au fost reţinute în cursul unor percheziţii în cartierele Schaerbeek şi Jette, precum şi în centrul capitalei belgiene.

Postul public RTBF a anunţat şi arestarea unei a şaptea persoane, vineri dimineaţă.

Un bărbat a fost reţinut joi, la Paris, iar ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a precizat că acesta făcea parte dintr-o reţea de militanţi care planificau un atentat în Franţa. Pregătirile erau într-un stadiu avansat, a adăugat el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult