Acasa Top SecretServicii secrete Otravă în mancarea din restaurante, ultima ameninţare teroristă în SUA

Otravă în mancarea din restaurante, ultima ameninţare teroristă în SUA

scris de Ziua Veche
4 afisari

Cea mai recentă ameninţare teroristă vizând Statele Unite implică posibila folosire a otrăvurilor – atacuri simultane vizând mai multe hoteluri şi restaurante într-un singur weekend, relatează CBS News, citat de Realitatea.net.

O sursă din serviciile americane de informaţii a calificat ameninţarea drept credibilă, iar oficiali din Departamentul pentru Securitate Internă, din Departamentul de Agricultuă şi din agenţia americană antidrog, FDA, au informat un grup mic de reprezentanţi ai industriilor hoteliere şi retaurantelor.

„Acţionăm pornind de la presupunerea că persoane au pregătit acte teroriste în această ţară”, a spus secretarul pentru securitate internă Janet Napolitano, în 6 decembrie.

Manuale şi înregistrări video de pe site-urile jihadiste explică modul în care pot fi folosite ricina şi cianura. „Iniţial, ar semăna mult cu o toxiinfecţie alimentară”, a explicat un profesor de farmacologie, Susan Ford. Ea a precizat că o doză mică de otravă, 250 de miligrame, poate fi fatală.

Autorii complotului ar avea legături cu aceeaşi grupare teroristă care a încercat să arunce în aer şi avioane cargo, în luna octombrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult