Acasa Top SecretServicii secrete Pe cine a numit Vasile Dâncu la conducerea Direcției Informații Militare

Pe cine a numit Vasile Dâncu la conducerea Direcției Informații Militare

scris de D.S.S.
5.417 Afisari

După trecerea în rezervă a general-locotenentului – cu trei stele Sima Marian, ministrul Apărării a decis să numească la conducerea Direcției de Informații Militare din Ministerul Apărării Naționale un general specialist în ISR.
Este vorba despre generalul maior Gabriel Nicușor Anghel, care a ocupat până în prezent funcția de locțiior pentru ISR al șefului Direcției Informații Militare.
Acronimul ISR reprezintă:

  • I – Intelligence sau informaţiile reprezintă toate disciplinele de culegere a informaţiilor sau capabilităţile/mijloacele de culegere, precum şi rezultatul pe care aceste discipline/capabilităţi/ mijloace îl pot asigura șefului ;
  • S – Surveillance sau supravegherea reprezintă observarea sistematică a spaţiului aerian, zonelor de suprafaţă, subterane/subacvatice, locurilor, persoanelor sau obiectelor, prin mijloace vizuale, acustice, electronice (comunicaţii şi non-comunicaţii), optoelectronice şi în infraroşu, fotografice sau de altă natură;
  • R – Reconnaissance sau cercetarea reprezintă o misiune executată pentru a obţine, prin observare vizuală sau prin alte metode de detecţie, informaţii despre activităţile şi resursele unui adversar sau potenţial adversar sau pentru a procura date referitoare la caracteristicile meteorologice, hidrologice sau geografice ale unei anumite zone. În timp ce supravegherea este o activitate pasivă care se desfăşoară pe o durată lungă de timp, misiunile de cercetare sunt în general active, rapide şi orientate spre a obţine o informaţie specifică despre un obiectiv.

În prezent, Direcția de Informații Militare asigură prin instituția atașaților apărării reprezentarea diplomatică a structurilor MApN în relația cu alte state.
DIM este autoritate națională în capabilitățile SIGINT și autoritate operațională națională a sistemelor de culegere și exploatare a informațiilor despre câmpul de luptă (NATO BICES).
DIM a fost prezentă cu forțe și capabilități de informații sub egida ONU, NATO, UE  în teatrele de operații din Balcani și Afganistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS