Pentagonul a efectuat experimente ultra-secrete (video) | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete Pentagonul a efectuat experimente ultra-secrete cu substanţe radioactive (video)

Pentagonul a efectuat experimente ultra-secrete cu substanţe radioactive (video)

scris de D.S.S.
19 afisari

Un cercetător american a studiat timp de mai mulţi ani documente declasificate pentru a dezvălui o întâmplare şocantă: armata SUA a efectuat experimente ultra-secrete pe cetăţenii americani din oraşul St. Louis, Missouri, expunându-i pe aceştia la compuşi radioactivi în timpul Războiului Rece.

Multă vreme autorităţile au afirmat că guvernul SUA a aruncat substanţe „inofensive” pe cetăţenii din St. Louis, însă Lisa Martino-Taylor, profesor de sociologie în cadrul St. Louis Community College, a descoperit că spray-ul conţinea un aditiv radioactiv. Profesorul a acumulat mii de documente şi fotografii ce atestă că populaţia săracă şi minorităţile din St. Louis au fost victimele acestui spray radioactiv, fără a li se spune despre acţiunea armatei americane.

„Experimentul a fost ţinut secret dintr-un motiv foarte bun: nu au găsit voluntari care să spună «sigur, vreau să respir sulfurat de zinc şi cadmiu cu particule radioactive”, a explicat profesorul Martino-Taylor pentru televiziunea KSDK. Profesorul a dedicat ani buni pentru a obţine documentele declasificate ce atestă că populaţia din St. Louis a jucat rolul de cobai. În urma eforturilor sale, profesorul a descoperit fotografii care arată cum particulele radioactive au fost distribuite în St. Louis în anii 1953, 1954 şi în perioada 1963-1965. În Corpus Christi, chimicalele au fost aruncate din avioane deasupra unei mari părţi a oraşului. În St. Louis, armata a montat aspersoare chimice pe clădiri, şcoli şi blocuri de locuinţe şi a folosit totodată unităţi mobile.

În ciuda faptului că experimentul a fost efectuat pe scară largă, autorităţile locale nu au fost informate despre natura acestuia. Armata SUA a anunţat populaţia din St. Louis că experimentul are ca scop elaborarea unor „perdele de fum” care să protejeze oraşele de un potenţial atac al Uniunii Sovietice. „Este şocant să vezi acest nivel de duplicitate şi de falsitate. În mod evident, au depus un efort masiv pentru a păcăli oamenii”, afirmă profesorul Martino-Taylor. Profesorul a acumulat sute de pagini care atestă existenţa experimentului, punând la dispoziţia publicului aceste documente declasificate.

Cercetarea arată că, în cea mai mare parte, chimicalele radioactive au fost aruncate peste complexul de locuinţe Pruitt-Igoe, unde trăiau 10.000 de persoane cu venituri scăzute. Peste 70% din rezidenţi erau copii cu vârste mai mici de 12 ani. Profesorul Martino-Taylor a devenit interesat de subiect după ce au auzit din mai multe surse că incidenţa cancerului în acea zonă era mult mai mare decât în alte părţi. „Acest experiment a încălcat toate normele etice ale medicinei, toate tratatele internaţionale şi chiar politica armatei SUA de la acea vreme”, afirmă Martino-Taylor.

Cercetările mai vechi ce au studiat acest experiment au fost respinse de oficialii Armatei SUA, care au continuat să susţină că substanţele nu reprezentau o ameninţare la adresa sănătăţii. Documentele descoperite de profesorul Martino-Taylor arată că substanţa era amestecată cu particule radioactive, produse de o companie care nu mai există astăzi, denumită US Radium.

Compania US Radium e cunoscută pentru faptul că s-a arătat în instanţă că vopselurile produse în fabrica sa conţineau particule radioactive ce au dus la moartea mai multor femei care le-au folosit”, afirmă profesorul Martino-Taylor. Studiul arată că unul dintre compuşii folosiţi de armata SUA în experimentul efectuat în St. Louis era FP2266, cunoscut şi sub numele de „Radium 226”. Aceeaşi substanţă a provocat moartea a mai multor angajaţi ai companiei producătoare.

Acum, armata SUA a admis că a adăugat o substanţă fluorescentă compusului „inofensiv”, însă datele referitoare la radioactivitatea substanţei rămân clasificate. În 1972, guvernul SUA a comandat distrugerea complexului de locuinţe Pruitt-Igoe, fiind neclar dacă autorităţile au investigat pe termen lung starea de sănătate a persoanelor pe care a fost efectuat experimentul. Acum, în urma noilor dezvăluiri, politicienii din Missouri se declară şocaţi şi au cerut armatei SUA să ofere amănunte despre aceste teste.

Senatorul Roy Blunt afirmă că dezvăluirile sunt „absolut şocante”, iar senatoarea Claire McCaskill a scris armatei, afirmând că „împărtăşesc şi înţeleg îngrijorarea comunităţilor din St. Louis expuse la aceste teste”. „Este absolut şocantă ideea că mii de locuitori din Missouri au fost expuşi fără să vrea la materiale dăunătoare pentru a fi testat efectul lor asupra sănătăţii. Nu este de mirare că aceşti oameni şi familiile lor cer guvernului să ofere răspunsuri”, a declarat senatorul Blunt.

8 comentarii

BULA 01-10-2012 - 16:34

Dr. Mengele era un adevarat om de stiinta, in raport cu americanii. El nu-i iradia pe pacienti, cum au facut scarbele astea, ci ii trata de tot felul de boli, nedescoperite inca.

BULA 01-10-2012 - 16:57

La cat esti de incuiat la capatana, nu poti sa faci diferenta intre bascalie si discutia normala. Adevarul e ca americanii s-au comportat ca Mangele, au facut experiente pe semenii lor, i-au tratat ca pe animalele de labotator (mie mi-e mila si de bietele animale). Si banuiala mea cea mai socanta, e ca accidentul de la Cernobal a fost produs de CIA in colaborare cu tradatorii din KGB, ca sa genereze contaminare ca in cazul unui razboi nuclear si sa vada cum reactioneaza oamenii, plantele si animalele la doze crescute de radiatii. Aveau in gand sa le-o traga in cap rusilor, cu termonucleare, dar le-a dat Dumnezeu mintea cea de pe urma si au renuntat.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 17:01

—.. Si banuiala mea cea mai socanta, e ca accidentul de la Cernobal a fost produs de CIA in colaborare cu tradatorii din KGB, ca sa genereze contaminare ca in cazul unui razbo”—- Daca cineva doreste o DOVADA in plus ca Bwullache este SCHIZOOpat ????

BULA 01-10-2012 - 21:08

Baiete, tu ai auzit pe undeva ce e ala DSP (digital signal processor) ? Este un circuit integrat specializat pentru prelucrarea semnalelor, de exemplu ca sa le imbunatateasca raportul semnal/zgomot.
Afla ca eu am DSP-ul bun si vad unele chestii de care voi nu aveti cum sa va prindeti.
Asa ca las-o mai moale cu SCHIZO, ca s-ar putea sa te referi chiar la tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 01-10-2012 - 21:20

Bwullache tu ai mai avut idei nastrusnice, sant inregistrate si consultabile ! Tu ai mai avut ideea de a construi un dispozitiv electronic cu care vroia-i sa ,,Conturbi Discursul lui Ceausescu ” Iar aparatele tale cu GALENA fac si investigatii in medicina, si in special in Psihiatrie ! Ordinar si incult ,IMBECIL ! Maine o sa urli ca ti-au furat vesticii IDEILE ! Esti SCHIZOO.PAT !

BULA 01-10-2012 - 21:10

Era pentru cumatrul Parpanghel. Vad ca s-au dat dracu legaturile dintre comentarii.

US 01-10-2012 - 17:40

Oricum aia cu creieru neted gen valverde, daca nu le-a zis la televizor, vor fi convinsi ca-i o minciuna sfruntata. Si dupa ce ar recunoaste oficialitatile, retardatii gen valverde, tot ne vor povesti cum adevarul nu e ceea ce e, ci ceea ce se spune la televizor, evenimentele de ieri devenind ceea ce nu au fost…

ValVerde 01-10-2012 - 21:02

D.S.S

mai spune ca ceea ce traduci tu este de fapt o teza de doctorat a acestei Marino-Taylor, ca teza se bazeaza pe documente publice, ca intr-adevar armata SUA a efectuat experimente cu perdele de fum si ca s-a descoperit intimmplator ca fumul avea componente radioactive.

Ceea ce nu spui, e ca evenimentul a fost analizat, cercetat, e public si s-a determinat ca scopul actunii nu era legat absolut deloc de reactia populatiei la elemente radioactive. De fapt, la timpoul respectiv, nu se stia ca perdeaua de fum ar putea contine elemente nocive.

Ceea ce se testa era eficacitatea perdelei de fum.

De asemenea ar trebui sa mentionezi anchetele ulterioare, care au stabilit ca radioactivitatea era asa redusa, ca nu au existat daune si ca de fapt teza de doctorat studia psihologia populatiei, nu descoperirea altei crime a guvernului US

Ar trebui sa spui toate astea, ca ia uite cum sar iditii forumului cu conspiratia gata…hahahahahh (sau tu faci parte dintre ei ???)

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult