Acasa Top SecretServicii secrete Petru Bogatu: Prietenul rus al lui Andrei Marga, colonel GRU

Petru Bogatu: Prietenul rus al lui Andrei Marga, colonel GRU

scris de M.A.
55 afisari

Vladimir Filippov, despre care Andrei Marga a afirmat că este prietenul său şi al lui Vladimir Putin, ar fi colonel GRU (serviciul de informatii militare rus), scrie analistul de la Chişinău, Petru Bogatu, într-un material publicat în Jurnal de Chişinău.

Vladimir Filippov

Vladimir Filippov, prietenul rus al lui Andrei Marga, colonel GRU (foto: ria.ru)

„Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier, acompaniindu-l pe premierul Radu Vasile. Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti. Doi prorectori conduc lumea: Putin si Ratzinger (…) Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filippov, care imi spunea ca rusii cred ca românii vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie. Aceasta idee nu exista indiferent cine e la guvernare”, ar fi declarat, potrivit HotNews Andrei Marga, la audierile din comisii, îninte de votul de învestitură din Parlament.

“Vladimir Mihailovici Filippov, un individ scund şi îmbrăcat de cele mai mult ori într-un costum gri, a fost ministru al învăţământului în Rusia din 1998 până-n 2004. Fusese desemnat în această funcţie la insistenţa comuniştilor lui G. Ziuganov. Era poreclit pe atunci „ministrul prieteniei popoarelor”. Şi nu întâmplător. Toată viaţa matură a lui Filippov este legată de Universitatea Prieteniei Popoarelor „Patrice Lumumba” din Moscova, patronată de Serviciul de Informaţii Externe al Armatei Ruse (GRU). Fondată în 1960, această instituţie de învăţământ superior, unde îşi făceau studiile preponderent tineri din ţările Africii, Asiei şi Americii Latine, era o adevărată forjerie de cadre pentru spionajul militar din URSS. Practic, nimeni nu putea fi înmatriculat la „Patrice Lumumba” fără a fi racolat în prealabil”, scrie Petru Bogatu.

“Printre colegii lui Carlos Şacalul de la universitate s-a numărat şi Vladimir Filippov. Viitorul ministru a fost bursier, iar apoi salariat al universităţii cu pricina. Deşi a ajuns doctor în matematică, Filippov nu este savant, ci politruc. Mai mulţi ani, sub puterea sovietică, el a deţinut funcţia de secretar al comitetului de partid al Universităţii „Patris Lumumba”, iar după dispariţia URSS a devenit rector. Un detaliu curios. La sfârşitul deceniului al nouălea, ziarul „Moskovski Komsomoleţ”, în urma unei investigaţii jurnalistice, a demonstrat că ministrul Vladimir Filippov este colonel GRU”, ma scrie analistul de la Chişinău

8 comentarii

Ela 11-05-2012 - 23:32

Mai interesant este VP!!

Ela 11-05-2012 - 23:42

Tipul acesta îmi aminteste de un roman! Ce barbat fain ..tot politist!

Tache 12-05-2012 - 07:31

Ma bucur ca romanii invata si alte INITIALE, in afara de kgb…..

http://www.youtube.com/watch?v=lWL1vkuyouQ&feature=related

Tache 12-05-2012 - 08:03

Dar daca sunteti fricosi, incercati MIG-29

http://www.youtube.com/watch?v=YUAm9F_vZHc&feature=fvwrel

Tache 12-05-2012 - 08:15
Tache 12-05-2012 - 10:03

Piratii, nu numai cei somalezi, sunt aspru pedepsiti..

http://www.youtube.com/watch?v=rDmdtcyDVlg

dxn 12-05-2012 - 20:36

Doamna Marga ANDREI este o femeie destul de respectata in RO.
Doamna ANDREI are deosebit de multe diplome. Diplome date tuturor celor care au fost „avizati” de marele profesor jaROnez MANG.
SRI-ule (bombonico MAIOR) s’aude?
Ia da dumneata o rezolutie catre zonala „VEST” sa se uite putin la link-ul MANGandreiMARGA.
Sa vezi Cristiane cate o sa afli si n-o sa stii cum sa le ascunzi de BASE!

ROBERT HORVATH CINEAST SUA 15-05-2012 - 03:56

DOMNULE PONTA
DACA VOI DOVEDI CA MARGA NU ESTE AGENT AL SECURITATII
ROMANESTI CI AL SECURITATII…RUSE . AL VETI DEMITE ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult