Acasa Top SecretServicii secrete Polonia – închisori secrete: Acord ABW-CIA, dovadă pentru procurori

Polonia – închisori secrete: Acord ABW-CIA, dovadă pentru procurori

scris de M.A.
5 afisari

Proba centrală în cadrul investigaţiilor privind existenţa unor închisori CIA pentru terorişti în Polonia este un acord parţial semnat de către ABW cu CIA.

Polonia - închisori secrete: Acord ABW-CIA, dovadă pentru procurori

Polonia - închisori secrete: Acord ABW-CIA, dovadă pentru procurori

Potrivit unei surse din cadrul Biroului Procurorului din Cracovia, care coordonează investigaţia, documentul a fost pregătit în perioada de la sfârşitul lui 2011-începutul lui 2002, în urma atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite. Americanii „nu au vrut să lase urme”, a declarat această sursă pentru cotidianul Gazeta Wyborcza, precizând că documentul a fost semnat doar de către fostul director al Agenţiei poloneze de Informaţii (ABW), Zbigniew Siemiatowski, relatează site-ul postului Radio Polonia, citat de Mediafax.

Siemiatowski a declarat că, în cazul în care semnătura sa apare pe el, înseamnă că documentul respectiv este clasificat şi că nu poate să vorbească despre el. El nu a confirmat şi nici infirmat existenţa unui asemenea acord.

Pe de altă parte, Adam Bodnar, de la Fundaţia Helsinki – un organism din domeniul drepturilor omului care monitorizează cazul – a declarat pentru Gazeta Wyborcza că lipsa unei semnături CIA nu invalidează statutul documentului ca probă-cheie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult