Acasa Top SecretServicii secrete Ponta: Dacă a colaborat cu Securitatea, Marga va fi demis

Ponta: Dacă a colaborat cu Securitatea, Marga va fi demis

scris de A.B.
5 afisari

Victror Ponta este hotărât să-l demită pe ministrul Marga dacă se dovedeşte că acesta a colaborat cu Securitatea.

marga

foto: puterea.ro

Premierul Victor Ponta a anunţat că, acuzaţiile făcute de Lăzăroiu, potrivit cărora Andrei Marga a făcut poloţie politică, se dovedesc a fi adevărate, acesta va pleca din Guvern.

“Eu îl respect pe domnul Marga, am avut încredere în domnia sa. În rest, dacă există oricare dintre membrii Cabinetului care nu îndeplineşte condiţiile legale, inclusiv de a nu fi colaborat cu fosta poliţie politică, evident că îl voi înlocui”, a spus Ponta, la Antena 3.

Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat Colegiului instituţiei să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, menţionând că face acest gest plecând de la speculaţia cel puţin hazardată lansată de Sebastian Lăzăroiu în legătură cu Andrei Marga.

„În şedinţa de azi, 8 mai a.c. a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, potrivit căruia a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan, cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care domnul Marga ar fi colaborat cu Securitatea”, explică pentru Mediafax Florin Abaraham.

El precizează că speculaţia referitoare la Andrei Marga este cel puţin hazardată dacă se are în vedere Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că actualul ministru nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste.

Întrebat despre posibilitatea apariţiei unui dosar de colaborator al Securităţii, sugerată, potrivit presei, de Sebastian Lăzăroiu pe Facebook, Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat că nu are emoţii, pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult