Acasa Top SecretServicii secrete Programul Prism al NSA considerat legal de o comisie independentǎ

Programul Prism al NSA considerat legal de o comisie independentǎ

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

O comisie independentǎ a concluzionat ȋntr-un raport cǎ programul american „Prism” de interceptare a comunicațiilor pe Internet din străinătate este legal și util în lupta împotriva terorismului.

Programul Prism al NSA considerat legal de o comisie independentǎ

Comisia a concluzionat că strângerea de informații în cadrul Prism este clar autorizată de lege”, se arată în concluziile unui raport preliminar de 196 de pagini redactat de Comisia Privacy and Civil Liberties Oversight Board (PCLOB), formată din cinci membri și însărcinată de Congres și președintele Barack Obama să investigheze legalitatea și constituționalitatea mai multor programe de monitorizare ale Agenției de Securitate Națională (NSA), unde a lucrat Edward Snowden. Prism le permite analiștilor de la NSA să intercepteze comunicațiile electronice ale străinilor. Potrivit documentelor furnizate de Edward Snowden, Facebook, Google, Microsoft, Apple, AOL, Skype și Yahoo fac parte din acest program, deși companiile au negat că au oferit un acces direct la serverele lor.

„Programul s-a dovedit util în activitatea statului de combatere a terorismului, precum și în alte domenii de informații”, se arată în raport, subliniind că peste un sfert din rapoartele NSA asupra terorismului internațional conțin informații obținute cu ajutorul acestui program, potrivit Agerpres. Cu toate acestea, în luna ianuarie, aceeași comisie a concluzionat că programul de colectare de metadate telefonice în SUA este ilegal, program care vizează în mod direct americanii și care a declanșat o dezbatere aprinsă în SUA..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult