Acasa Top SecretServicii secrete Provocari si solutii pentru siguranta in ciberspatiu

Provocari si solutii pentru siguranta in ciberspatiu

scris de M.A.
1 afisari

Experţi români şi străini în domeniul securităţii informaţiei şi al combaterii cibercriminalităţii se reunesc la Bucureşti, pe 14-15 decembrie 2010, în cadrul Forumului „Provocări şi soluţii pentru siguranţă în ciberspaţiu”, anunţă MAE.

Evenimentul este unul inedit, întrucât este primul Forum organizat în România pe tema criminalităţii informatice, la iniţiativa Ministerului Justiţiei şi organizat în colaborare cu – Ministerul Afacerilor Externe, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Centrul SECI, Institutul Multimedia Româno-Elveţian – şi va fi găzduit de Centrul SECI (Palatul Parlamentului). Scopul Forumului este de a crea o platformă de colaborare şi de dialog între instituţii publice şi companii private, pentru a permite schimbul de informaţie şi de experienţă, cooperarea, formarea profesională şi eficientizarea efortului de luptă împotriva cibercriminalităţii. Ministerul Justiţiei îşi propune ca acest Forum să devină o structură de sine stătătoare, care să se reunească regulat, pentru a aborda teme de interes major.

MJ, MAE şi IGPR au semnat în cursul anului 2010 parteneriate cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian, pentru a dezvolta un program pe termen lung de formare pentru specialişti din domeniul cibercriminalităţii. Programul va fi realizat în parteneriat cu Institutul de luptă împotriva Criminalităţii Economice (ILCE) din Elveţia, recunoscut pentru expertiza sa în domeniu şi va încerca să atragă şi contribuţia unor experţi din alte ţări. Obiectivul este ca acest program să demareze în 2011, în funcţie de obţinerea finanţării necesare. Iniţiativa a fost lansată în mod oficial la o conferinţă dedicată acestei teme, organizată la Bucureşti, pe 13-14 iulie 2010. Cu această ocazie, reprezentanţii organizaţiilor interesate din mediul public şi privat au discutat şi au căzut de acord asupra direcţiilor strategice de urmat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult