Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Putin a cantat melodii patriotice cu Anna Chapman

Putin a cantat melodii patriotice cu Anna Chapman

scris de Ziua Veche
12 afisari

Premierul rus Vladimir Putin a anuntat ca s-a intalnit cu spionii rusi extradati din Statele Unite si a cantat cantece patriotice cu ei, relateaza RIA Novosti, citat de NewsIn. “M-am intalnit cu ei”, le-a spus Putin jurnalistilor care l-au chestionat, adaugand ca a cantat cu cei 10 spioni melodii patriotice, precum “De la ce porneste patria mama”. Intrebat despre viitorul lor, premierul a precizat ca cei 10 ”vor munci”. “Sunt convins că vor lucra in locuri bune, sunt convins ca vor avea o viata interesanta si frumoasa”, a afirmat el. Putin nu a dorit sa precizeze unde a avut loc intrevederea.

La inceputul acestei luni, cei 10 rusi au admis ca sunt agenti ai unei tari straine. Autoritatile americane au renuntat la acuzatiile mai grave, de spalare de bani, la adresa lor. Cei 10 spioni rusi au fost returnati Moscovei, ei fiind predati in schimbul a patru spioni americani, demers considerat ca fiind cel mai important schimb de spioni dintre cele doua mari puteri dupa Razboiul Rece.

Vladimir Putin, fost agent KGB in timpul epocii sovietice, a facut o serie de declaratii despre intalnirea sa in timpul unei vizite in Ucraina, potrivit BBC. El a confirmat si faptul ca Anna Chapman, care a fost cea mai mediatizata in Occident, s-a numarat printre agentii prezenţi la intalnire. Seful Executivului rus a a tinut sa arate ca “fiecare dintre ei a avut o viata grea”, iar prima lor problema “a fost sa strapaneasca o limba străina la fel de bine ca pe a lor; sa gandeasca si  sa vorbeasca si sa faca ce li se spune, in interesul patriei, timp de multi ani, fara a conta pe imunitate diplomatica”. “Acest (scandal de spionaj – n.red.) a fost rezultatul unei tradari. Ei (tradatorii – n.red.) sfarsesc prin a bea sau a lua droguri”, a adaugat el. Intrebat de jurnalisti daca Moscova se va razbuna, el a raspuns: “Este incorect sa intrebati acest lucru. Serviciile speciale traiesc dupa propriile lor reguli si toata lume stie care sunt aceste reguli”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult