Putin îl omagiază pe spionul George Blake | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete Putin îl omagiază pe spionul George Blake

Putin îl omagiază pe spionul George Blake

scris de D.P.
8 afisari

Preşedintele Putin, fost agent KGB, i-a adus un omagiu agentului dublu George Blake. ‘Dumneavoastră şi colegii dumneavoastră aţi adus o importantă contribuţie la pace asigurând securitatea şi paritatea strategică’, a declarat şeful statului, cu referire la rivalitatea dintre URSS şi SUA în timpul Războiului Rece.

Putin îl omagiază pe spionul George Blake

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat duminică pe agentul dublu britanic George Blake, care sărbătoreşte împlinirea a 90 de ani la Moscova, unde bucură de o pensie liniştită, afirmând că nonagenarul face parte dintr-un ‘ansamblu strălucitor de oameni cu autoritate şi curajoşi’, relatează Agerpres. Erou în Rusia şi trădător în Marea Britanie, George Blake a fost recrutat de sovietici în anii 1950 şi condamnat 11 ani mai târziu la 42 de ani de detenţie de justiţia britanică pentru spionaj, după care a evadat din închisoare în 1966 şi s-a refugiat la Moscova unde trăieşte de atunci.
În această săptămână, Serviciul rus de informaţii externe (SVR) a luat la rândul său o iniţiativă puţin obişnuită, făcând elogiul lui Blake într-un comunicat intitulat ‘Aniversarea unei legende’. ‘George Blake este un agent secret şi un antifascist care a contribuit enorm la securitate ţării noastre’, se arată în comunicat, care mai subliniază că acest dublu agent emblematic al Războiului Rece a primit multiple decoraţii, în special Ordinul lui Lenin. Comunist convins, Blake le-a dezvăluit sovieticilor, printre altele, existenţa unui tunel construit la Berlin de către serviciile secrete britanice şi americane pentru a asculta forţele sovietice.

5 comentarii

Hap Ciu 11-11-2012 - 17:54

Mai ales Ordinul lui Lenin asta e important, ca sa nu cada de pe piept la defilari, e bine sa-l fixeze cu un piron sau chiar doua.

Ela 11-11-2012 - 18:17

42 ani de detentie? Isuse! Pot spune si eu ceva? Esticii il elogiaza pt a incuraja ..scurgerea de informatii dar sunt sigura ca in inima lor tot un tradator îl considera! Nu??

Ela 11-11-2012 - 18:25

Ce este un „program spion”?? Asta inseamna ca suntem in direct cu VV ?

Ela 11-11-2012 - 18:40

PS. Noapte buna!

omagiu lui Pacepa 12-11-2012 - 12:29

Noi il omagiem pe Pacepa, noi omagiem toti tradatorii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult