Acasa Top SecretServicii secrete Putin laudă cârtiţele din URSS pentru că au furat secrete nucleare americane

Putin laudă cârtiţele din URSS pentru că au furat secrete nucleare americane

scris de D.S.S.
2 afisari

Vladimir Putin i-a lăudat miercuri pe oamenii de ştiinţă din timpul Războiului Rece pentru că au furat secrete nucleare americane astfel încât SUA să nu fie singura putere atomică din lume, conform unor comentarii privind viziunea sa asupra Rusiei ca o contragreutate la puterea americană.

Vladimir Putin

Spionii cu valize pline de date au ajutat Uniunea Sovietică să-şi construiască propria bombă atomică, a declarat el la o întâlnire cu lideri militari.’Ştiţi, când Statele Unite aveau deja arme nucleare, iar Uniunea Sovietică abia le construia, am primit o cantitate semnificativă de informaţi prin canalele sovietice de informaţii secrete externe’, a spus Putin, conform agenţiei de stat Itar-Tass. ‘Transportau informaţii nu pe microfilme, ci, efectiv, în valize. Valize!’, a mai spus premierul rus.

Afirmaţiile lui Putin au făcut trimitere la zorii Războiului Rece, în urmă cu mai mult de o jumătate de secol, însă au reprezentat şi un mesaj pe care l-a mai transmis limpede recent: SUA trebuie să dea dovadă de reţinere, iar Rusia se va ocupa de acest lucru, comentează Reuters. Se ştie de decenii că au existat spioni printre oamenii de ştiinţă care au lucrat la Proiectul Manhattan, operaţiunea americană de concepere a bombei atomice. Putin a sugerat că cei care au ajutat Moscova să-şi construiască propria bombă atomică au acţionat din grijă faţă de umanitate.

‘În America s-a adunat crema lumii ştiinţifice şi, personal, am impresia că ne-au oferit intenţionat informaţii privind bomba atomică’, a mai spus Putin. ‘Au făcut-o intenţionat deoarece bomba atomică fusese folosită la Hiroshima şi Nagasaki, iar oamenii de ştiinţă din elita intelectuală a vremii au înţeles la ce ar putea duce deţinerea unilaterală a unei astfel de arme’, a declarat premierul rus.

Nevoia ca Rusia să acţioneze ca o contragreutate la puterea americană a fost o temă constantă a lui Putin – el însuşi fost spion în epoca sovietică – de la preluarea funcţiei de preşedinte în 2000. El a devenit premier în 2008, însă are şanse extrem de mari să ajungă din nou preşedinte la alegerile de la 4 martie.

4 comentarii

Dorin C. 23-02-2012 - 20:00

„am impresia că ne-au oferit intenţionat informaţii privind bomba atomică’, a mai spus Putin.”
Pai bineinteles ca v-au oferit-o intentionat prin ’51-’52 prin intermediul cuplului Rosenberg, ca altfel complexul militar-industrial american n-ar mai fi facut nici un business cu inarmarea, in lipsa unui inamic pe masura lor. Daca ar fi vrut s-o aiba doar ei, sigur nici in ziua de azi n-o avea nimeni si nici macar vreun reactor nuclear de curent n-ar fi existat nicaieri altundeva pe planeta asta.

urbos 23-02-2012 - 20:03

Rosenberg…ce duhoare o fi asta?

Dorin C. 23-02-2012 - 20:20

Pai…..e parfumul tau preferat. Un fel de „channel no. 5”.

urbos 23-02-2012 - 20:34

Curat canal…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult