Acasa Top SecretServicii secrete Raportul FBI privind e-mailurile lui Hillary Clinton

Raportul FBI privind e-mailurile lui Hillary Clinton

scris de D.S.S.
18 afisari

Hillary Clinton a declarat anchetatorilor că nu își amintește toate instructajele privind gestionarea informațiilor guvernamentale pe care le-a primit ca secretar de stat, se arată în raportul anchetei FBI privind e-mailurile trimise de pe un server privat, publicat vineri și preluat de agențiile internaționale de presă.

Hillary-ClintonPrintre documentele făcute publice se numără și 11 pagini cu rezumatul unei discuții de trei ore și jumătate între agenții Biroului Federal de Investigații și candidata Partidului Democrat la președinția SUA, în care ea invocă o comoție cerebrală suferită în 2012 ca explicație pentru lipsa de memorie. „În decembrie 2012, Clinton a suferit o comoție cerebrală, iar în jurul Anului Nou a avut un cheag de sânge. Pe baza recomandării medicului său, ea nu a putut lucra la Departamentul de Stat mai mult de câteva ore pe zi și nu își poate reaminti toate instructajele primite”, au notat anchetatorii FBI în interviul citat de Reuters.

„Clinton credea că nivelul de secretizare al viitoarelor atacuri cu drone depinde de context”, au mai reținut agenții federali. Reuters arată că în Statele Unite toate planurile militare trebuie secretizate.

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze raportul, iar purtătorii de cuvânt ai lui Clinton nu au răspuns la întrebări privind informațiile medicale menționate. Departamentul de Stat „nu are o perspectivă completă asupra anchetei FBI. Mai mult, este nepotrivit să luăm în considerare fragmente de dovezi, în afara contextului mai larg. Așadar, Departamentul de Stat nu va analiza fiecare fragment de dovadă care poate fi descris în presă” a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al diplomației americane.

Reuters observă că publicarea survine înaintea sfârșitului de săptămână când în SUA se sărbătorește Ziua Muncii și mulți americani se pregătesc de călătorii.

Faptul că Hillary Clinton a folosit un server privat pentru corespondența electronică oficială, în perioada când a condus Departamentul de Stat, este o temă favorită de campanie electorală a republicanilor, care susțin candidatura lui Donald Trump. Starea ei de sănătate, la vârsta de 68 de ani, este un alt argument invocat adesea. Episodul din 2012, reamintit de raportul FBI, a fost relatat pe larg de presă la vremea respectivă.

Clinton nu a avut însă de suferit consecințe legale, după ce FBI a închis ancheta cu recomandarea de neîncepere a urmăririi penale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult