Acasa rss 1asig Raportul SRI, Băsescu şi Bercea Mondial

Raportul SRI, Băsescu şi Bercea Mondial

scris de D.S.S.
13 afisari

George Maior a declarat că l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu în legătură cu probleme ce ţin de securitatea naţională, privind activitatea clanului condus de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. „Nu a conţinut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relaţiile lui Bercea cu fratele domniei sale”, a spus George Maior.

„Evaluările preliminare realizate la nivelul SRI au relevat faptul că activitatea infracţională a lui Sandu Anghel, respectiv a grupării interlope, s-a aflat în atenţia SRI încă din 2001.

Dată fiind consistenţa informaţiilor obţinute de SRI, notorietarea acţiunilor ilegale ale lui Sandu Anghel în plan transfrontalier, serviciul a acţionat consecvent pentru informarea în funcţie de competenţe a beneficiarilor legali. În perioada 2001 – 2012, la niveul SRI au fost derulate 8 acţiuni operativ – informative privind gruparea Bercea, au fost finalizate prin informarea beneficiarilor legali în plan central. Preşedinţi ai României şi domnul Iliescu a fost informat – o informare a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu la data de 29 oct 2009 pe probleme ce ţin de securitatea naţională vizavi de acest clan.

Nu a conţinut acea informare aspecte referitoare la raporturile sau relaţiile lui Bercea cu fratele domniei sale. Deci, preşedintele, în declaraţia de ieri a avut dreptate”, a declarat George Maior.

„Există deja explicația dată de domnul președinte al Comisiei, documentul în care SRI, pe baza activităților sale, a trecut la faza de sesizare a organelor de urmărire penală și de cooperare cu acestea în limitele competențele sale și ale protocoalelor de cooperare cu diversele structuri ale Parchetului, ale DNA etc. El nu poate transmite beneficiarilor legali informații legate de aspecte ce țin de aceste dosare. Este un lucru elementar într-un stat de drept. Cred că valorile legate de independența Justiției sunt cunoscute și le apreciați”, a spus George Maior.

Documentele de informare s-au dus și către diverși premieri, miniștri de interne, alți membri ai Guvernului – mă refer la cele din plan central. Au vizat acțiuni ale acestui clan, privind perceperea de taxe de protecție în diverse județe, derularea prin societăți controlate direct sau prin interpuși a unor operațiuni ilegale cu metale neferoase sau activități de evaziune fiscală. Coordonarea unei rețele de trafic de persoane, inclusiv minori, în Italia, Spania, Franța și Serbia, de la care erau colectate fonduri obținute prin cerșetorie și furt. Creditare ilegala a unor persoane fizice și juridice. Accesarea și deturnarea de fonduri destinate minorității rome prin intermediul unor structuri asociative ale etniei, corupera unor magistrați în scopul obținerii unor soluții favorabile în diverse dosare”, a mai spus George Maior.

„În momentul în care s-a realizat acest tip de informare, repet, a Guvernului, la nivel de Președinție, de structuri centrale sau la nivel local, când s-a trecut la faza următoare, începând cu anul 2009, diverse sesizări în legătură cu organele de urmărire penală,  DIICOT, DNA, IGPR, în total 19 intituții, din acel moment, evident, lucrurile s-au desfășurat în cadrul sistemului de aplicare a legii”, a declarat șeful SRI.

94 comentarii

Pribeagul 24-06-2014 - 18:00

Un raport pentru prostit prostii. Mondial a beneficiat de atentia Justitiei romane de cca 120 de dosare penale. Cu acest nascut penal se pupa Presedintele prin anul 2009. Cu acest penal se pupa sotia Presedintelui, si de la acest penal lua sotia Presedintelui cadouri care aurmau sa fie trecute in tezaurul si patrimoniul national. Toate acestea, bineinteles, pentua ca Presedintele sa-si respecte juramintul de credintra facut poporului roman.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

Daca Baescu si prima lui doamna se pupa cu infractoru si luau cadouri de la acesta, asta bineinteles fara stirea lui, pentru ca n-a fost informat de catre organe, atunci,de de ce n-ar face aceleasi lucruri si Mirciulica idiotul, fratele Presedintelui?

pathfinder 24-06-2014 - 18:13

Bai pribege, tu stai prost ori cu logica ori cu matematica.

Am sa subliniez si pentru tine, na ca ai ajuns zilele astea, ca asa-i frumos!
„Bercea Mondialu’ a strans 120 de dosare penale in ultimii 5 ani!

Adica mai pribege din 2009 incoace.
Baxe s-a afisat cu asta inainte de alegerile din 2009.
Din motive electorale.
Dupa aia justitia i-a bagat 120 de dosare lui si apropiatilor.

Intelegi pribege?
in ultimii 5 ani!

Stilul se apropie de cel al canadianului comunistoid, adicatelea incepi sa iei franturi de adevar si dupa aia sa elaborezi minciuna prin omisiune.

Tz Tz Tz Tz Tz …

Ereticul 24-06-2014 - 18:36

@ pathfinder:
„Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi că activitatea infracţională a clanului Bercea Mondial a făcut obiectul a peste 400 de pagini de informări ale Serviciului, începând cu 2001, documente care au ajuns la preşedinţi, premieri, miniştri şi organe de urmărire penală.”

Subliniez si eu: din 2001 … Oricum, nu va cred atat de naiv incat sa va imaginati ca pana in 2009 tiganul si stolul sau au fost ingersi nevinovati, asa cum rezulta din postarea dvs.

pathfinder 24-06-2014 - 18:48

„va imaginati ca pana in 2009 tiganul si stolul sau au fost ingersi nevinovati”

Nici pe departe.
Dar nu-mi place stilul cominternist al pribeagului.

Si nu asta era esenta postarii mele.
Ma refeream strict la dosarele penale amintite de pribeag.

“Bercea Mondialu’ a strans 120 de dosare penale in ultimii 5 ani!
Adica cat timp a fost presedinte Basecu.
Cum stam cu justitia aservita, chioara, basista s.a.m.d?

Motivul probabil al prezentei presedintelui la sindrofia amintita l-am prezentat.
Asta insa nu l-a scapat pe Mondialu’ asta de 120 de dosare…

Numai de bine.

Antibasistul 24-06-2014 - 22:10

Ma c…c pe tine!!!!

Antibasistul 24-06-2014 - 22:10

Ma c…c pe tine!!!!

Antibasistul 24-06-2014 - 22:11

Pe c…tfinder!!!

UnUL 24-06-2014 - 22:31

După calculul final, copy-paste nr. 3762

Titircă Inimăbună 24-06-2014 - 22:37

deci este de 3762 de ori mai prost decat pare, e clar.

pathfinder 24-06-2014 - 18:50

Spune ma si tu ceva cu subiect si predicat.
Nasoale zile ai ajuns…

urbos 24-06-2014 - 18:58

Ce sa spun ma caricatura bolnava psihic? Ca Bercea a devenit infractor imediat dupa ce s-a pupat in bot cu imecilul tau de Basescu? Hahaha!
Nu vezi ma cat esti de idiot? Cum te suporti ma?

pathfinder 24-06-2014 - 19:37

Vezi 18:48 taiatule.
Imprejur!

Pribeagul 25-06-2014 - 17:21

@ pathfinder,
Tz Tz Tz Tz Tz …
ha ha ha ha…
ho ho ho ho…
🙂 🙂 🙂 :)….

Cind n-au avut argumente logice pentru a tine steagul sus, toti marii tai antemergatori, gen Basescu, Tismaneanu, Patapievici, Macovei etc, au dat-o pe aia – formula de succes – cu comunistoid, cominternist, romanii sunt cei mai fascisti, cei mai nazisti, cei mai comunisti, adica cei mai cei.

Pai bine mai pathfinder, ce om normal, adica dotat cu putina ratiune si un pic de potential logic, analizind afacerile clanului Bercea este in stare sa sustina ca “Bercea Mondialu’ a strans 120 de dosare penale in ultimii 5 ani!”?!

Adica, vrei sa spui ca aproape tuturor acestor 120 de dosare adunate in ultimii 5 ani li s-a dat NUP, SUP, IUP de catre “justitia independenta a lui Basescu”?!

Incredibil!

Nu cunosac datarea doasarelor penale ale lui Bercea, dar mi-e imposibil sa cred ca toate aceste cca 120 de dosare penale sunt fructele activitatii “justitiei independente a lui Basescu” din ultimii cinci ani.

Vrei sa spui ca “justitia independenta a lui Basescu” in primii cinci ani de dezmat a lui Basescu, regele mafiotilor, nu l-a deranjat cu nimic pe acest infractor, Bercea, infractor inca din pintecele mamei lui?

Noa, acum vezi sa nu ma faci si nazist! 🙂

Oare nu-i mai simplu sa accepti realitatea cruda? Si anume,regele mafiotilor, Basescu, le-a luat tiganilor banii, ca doar nu s-o fi pupat degeaba cu ei!, nu i-o fi nasit degeaba!, si fiindca tiganii insista sa-si primeasca banii indarat, decit sa faca acest lucru, a ajuns la concluzia “logica” ca-i mai bine sa-i bage la inchisoare.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 18:27

Spune-le tu, Basescule, Serviciilor, Ca Doar Stii De Un An!
Filed under: D’ale asimetricului — Marcus @ 11:42
maior
Seful SRI:-Sa-i spun lu’ Basescu, sa nu-i spun? Lasa, mai bine sa ma cheme el si sa-mi spuna ca fraxu a pus-o cu Mondialu de-o smenuiala ca vaz ca stie de un an!

pathfinder 24-06-2014 - 18:38

Deci nenea Marcus si-a inceput blogusorul in aprilie 2009.
Primele comentarii apar pe 28-29.04.2009.

1. Oferta de piata boccio-prostanaca si mercurialul asimetric
„…..
Numai ca puletele este de sperat ca s-a mai desteptat si nu mai pune “oralul” chiar asa de usor la minciunelele cotroceniste.”

2. Mandatele lui basescu
„…..
Suntem Oastea Domnului, Dumnezeu ti-a ascultat ruga si iata un mandat de arestare pe numele tau pentru toate gainariile facute. Urmeaza-ne!”

3. Mica publicitate
„Presedinte maimutica cu poza si asimetric pierdut in “Cursul” probei Marii Coborari Carpato-danubiene de Slalom Urias, simt de orientare si sistem de franare….”

Si de atunci o tina danga-langa pe acelasi subiect.
Nu pare a fi interesat de nimic altceva in viata lui marunta.
Sanatate!
Mintala!

P.S. Am subliniat ceva pentru cei cu putina aducere de minte.
Prietenii stiu de ce…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 18:58

@ p a t h e A fon ;
homuncule ….fatza de MARCUS ,tu
Doar in NEMERNICIA ta semidocta …
…homuncule , maine …SEE
Pu-ku !

pathfinder 24-06-2014 - 19:35

Fa-ti seppuku maine daca asta ti-e voia.
N-am cum sa ma compar cu un bolnav fixist.
Aici ai dreptate!

Semidoct?
Poti avea oricand acces la teza mea.
Sa-ti spun cum se fac treburile astea tigane?
Sau te descurci matale?

Plimba cioara…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 20:31
UnUL 24-06-2014 - 20:57

@PATHFINDER
VAI, CUM POȚI SĂ-L ATACI PE PARPANGHEL, BIRUITORUL CANCERULUI, NUMINDU-L SEMIDOCT? SUNT CONVINS CĂ – AȘA CUM A ABSOLVIT 3 FACULTĂȚI (SAU, MAI EXACT, 2 ȘI JUMĂTATE!) ARE ȘI CEL PUȚIN 3 DOCTORATE LUATE SUMMA CUM LAUDAE. 🙂

Antibasistul 24-06-2014 - 21:50

Securistule basist un NUL, baga-ți în cur propaganda basista mincinoasa si DISPARI!!!!!!!

UnUL 24-06-2014 - 21:55

copy-paste nr. 15

Antibasistul 24-06-2014 - 22:04

Ma c…c pe tine!

tomi 24-06-2014 - 22:33

Vin cu ocazia aceasta sa prezint condoleante lui Parpanghel pentru suturile barosane incasate in curutzul sau violet de la domnul @pathfinder si @UnUL, vreau sa spun ca nu am chiar murit de plans cat de ras, este fenomenala buimacirea tipului cred ca inca nu si-a revenit. In urma gravelor amenintari la viata mea si vandutul penelor mele SOLICIT prezenta incorpore a tuturor inculpatilor la Arad in iulie, nu accept sa fiu singura victima pentru ofense mai putin grave ce de fapt le-a meritat din plin.
Deci domnii @pathfinder si @UnUL atasati lui Tomi si domnul avocat al acuzarii Parpanghel vor fi pezenti fara acceptare de motivatii la Arad in luna iulie. Dupa ce domnul Parpanghel va termina ce are de facut santeti invitatii mei pe cel putin o zi intreaga la bere mici si o tzuica buna de la Sag. Sant convins ca mi-ar face sicer placere sa va cunosc personal si sper ca speranta sa fie reciproca. Amicul vostru Tomi.

Titircă Inimăbună 24-06-2014 - 22:39

@ tomi

corect!

tomi 24-06-2014 - 22:50

Titircă Inimăbună
24-06-2014 at 22:39

@ tomi

corect!
==============
Mai vagabondule tu stai aproape de Arad? Sa mor eu de viu daca nu fac intlnirea forumistilor de la ZV in vara aceasta, sa moara Putin daca nu reusesc sa va adun laolalta,… sau invers care cum vrea dar de intalnit tot ne intalnim. Ma baieti, chemam si redactorii?

tomi 24-06-2014 - 23:02

Mai Titircă Inimăbună m-ai bagat in priza baiete, eu cred ca inchiriem restaorantul de de la strand cel de langa podul de pontoane, este superb am fost de multe ori acolo.
Si sa nu aud tot felul de cantece si poezii ca nu venim, care nu vine trebuie sa stie ca-i de rau, ma pe onoarea mea, sa moara mama lui Putin daca nu fac cerere la Vatican la PAPA sa faca excomunicare la cei ce nu vor fi prezenti la Arad, toti sant invitatii mei, cred ca-i clar ce inseamna toti, toti, urbos, digital, ereticul, UnUL, Parpanghel, CONGO, Antibasistul, dar ce dreacu am zis toti este clar? Sa va vad cum va prezentati dupa cateva sticlute de bere, niste mici, tuiciulitza, etc.

tomi 24-06-2014 - 23:10

Titircă Inimăbună
24-06-2014 at 23:02
==========
Ce ma vrei sa vii cu trenul? Lasa ma ca te-aduce avionul, ce eu nu vin de la 2500 de kilometri, si asta in fiecare an, pe onoarea mea ca este o idee mortala fratilor. Cautati valize si incepeti sa va calcati fracurile. Nu zau poate daca reusiti sa fiti normali cinci minute veti gasi ceva sambure de dulceata in ce am zis.

tomi 24-06-2014 - 23:16

Uite digital ca sta cel mai bine cu gramatica va face procesul verbal al intalnirii ce se va publica ulterior pe zv numar omagial. Bun, mai ganditi-va, eu am vorbit serios, ca ar fi evenimentul anului sant convis daca ar deveni real proiectul.

UnUL 24-06-2014 - 23:35

Domnule Tomi, după informațiile mele avioanele de la Tel Aviv vin vineri pe la prânz. Deci în 4, 11, 18 etc, iulie. Anunțați-mă când sosiți și vă aștept la aeroport.

tomi 25-06-2014 - 00:21

Domn’ profesor, UnUL, 18.

UnUL 25-06-2014 - 07:06

Ora 12 și 55? Dacă da, voi fi la aeroport cu o hârtie pe care va scrie TOMI.

Antibasistul 25-06-2014 - 07:12

Si va veți pupa reciproc in kur!!!

UnUL 25-06-2014 - 07:14

@Bășinel
”Sportul” ăsta îl practică doar cretinii ca tine.

Antibasistul 25-06-2014 - 07:18

Nu-i ”sport”, e manifestarea iubirii dintre voi evreii!

UnUL 25-06-2014 - 07:22

Boulene, se pare că nu ai ținere de minte: reiau, deci:
1. Sunt român 100%, român mult mai vechi ca tine.
Oricum, nu e vorba de nicio „iubire” (spre deosebire de tine, nu am câtuși de puțin instincte homosexuale) ci de simpatie și o relativă apropiere în idei.

Antibasistul 25-06-2014 - 07:28

Daca tu esti roman io-s popa!
Ma refeream la iubirea sufleteasca , nu la cea trupeasca, ”murdarule”!!!

UnUL 25-06-2014 - 07:31

Sărutmâna, părinte !

UnUL 25-06-2014 - 07:38

Iar îți pute ceva, C u r Bubos? Vezi că îți miroși propria duhoare!
Și lasă-te de siderurgie, că nu te pricepi!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 12:34

@ INVITATI ai papagalului perush de Bat-Yam , (cel circumcis la etaj, in loc de putzulica):

Sa venitzi cu tzinuta … decent a !
( Sandalele de cauciuc ,indinspensabile)
Paduchele este …pretentzios , nici
kkt-ul nu-l morfoleste , decat daca este ritual!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 12:37

Faszikam , darabokra apritom aszta yo kibaszot pofadath!
Laicsi …

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 19:04

Toate drumurile duc la …ROMA !
dar au trecut pe la ciordutza laura ,Moara ru , si
haimaneala
c sm !

UnUL 24-06-2014 - 19:49

Opinii EVZ
EDITORIALUL EVZ. Traian Băsescu a vorbit ca un șef de stat, nu ca un frate. De ce este abia la început telenovela Bercea
Autor: Mălin Bot | marţi, 24 iunie 2014

Arestarea lui Mircea Băsescu este episodul pilot dintr-o telenovelă plină cu surprize.
Prima surpriză au avut-o cei care şi-au făcut calculele crezând că Traian Băsescu va reacţiona aşa cum au făcut-o ei, de câte ori Justiţia le-a înhăţat colegi de partid, neamuri, prieteni sau parteneri de afaceri.
E inutil să trec în revistă toate momentele în care diverşi cercetaţi şi condamnaţi au fost apăraţi în cor de lideri politici care acum cer demisia preşedintelui.
E inutil să spun că cele mai vocale cozi de topor sunt vuvuzelele unui condamnat în primă instanţă la 5 ani pentru o fraudă de 60 de milioane de euro.
Condamnat care a fugit ca un laş ani de zile de Justiţie şi care credea că va stoarce altceva din acest scandal, bazat pe convingerea că Traian Băsescu nu crede în principiile pe care le-a susţinut public.
Şi-au frecat mâinile fericiţi când omul scos de ei la înaintare, generalul Pavel Abraham, a convins clanul Bercea să se lase exploatat mediatic. Erau convinşi că Băsescu nu crede în principiul ”fiat justitia, et pereat mundus” şi că va acţiona ca ei, încercând să-şi scape fratele din încurcătura în care a intrat.
Au avut surpriza să constate că planul lor s-a transformat într- un simplu test pe care Traian Băsescu l-a trecut răspunzând acestei situaţii ca un om de stat: ”Toţi sunt egali în faţa legii, indiferent de numele pe care îl poartă”.
A doua surpriză le-a făcut-o judecătorul care l-a arestat pe Mircea Băsescu şi care a demonstrat cu o singură decizie că e o prostie povestea ”justiţiei băsiste”.
Au produs, fără să vrea, testul de care publicul avea nevoie pentru a pricepe că sentinţele anterioare şi cele care vor urma sunt determinate de faptele condamnaţilor.
Telenovela va continua cu episoade surprinzătoare pe măsură ce va constata şi clanul Bercea că lucrurile nu se aranjează aşa cum li s-a promis. Infracţiunea de şantaj nu dispare nici dacă, pe fond, Mircea Băsescu este condamnat pentru ”trafic de influenţă”. De aceea DNA Constanţa a trimis luni în judecată cinci membri ai clanului. Cel mai probabil aceştia vor încasa până la şapte ani de închisoare, pentru că asta prevede legea.
Situaţia se va complica mai mult pentru că procurorii DNA au datoria inevitabilă să meargă şi în direcţia verificării sursei care a produs cei 600.000 de euro deveniţi o certitudine în acest moment pentru sistemul judiciar. Activităţile ilegale care au produs această sumă trebuie să facă obiectul anchetei judiciare şi asta va produce noi dosare.
Sunt curios dacă generalul Pavel Abraham a discutat aceste ”detalii” cu clienţii lui. Cu certitudine vom afla toate culisele aranjamentului clanului Bercea cu ”Abraham şi Asociaţii”, în variante filmate, când rudele interlopului vor constata că situaţia lor s-a complicat teribil.
Poate că atunci vom putea vedea şi înregistrarea video integrală din biroul lui Mircea Băsescu.
Este foarte interesant faptul că nici până acum nu putem vedea înregistrarea completă, din momentul în care se deschide uşa biroului şi până când Bercea junior iese din încăpere, fără nicio tăietură.
Bucăţile prezentate până acum au convins judecătorul că banii despre care se vorbeşte în ele au fost destinaţi traficului de influenţă şi aşa s-a dispus arestarea preventivă.
Însă apărarea susţine că banii erau, de fapt, un împrumut. Dacă este aşa, dispare infracţiunea de trafic de influenţă pentru că lipseşte un element constitutiv al ei.
Întrebarea cheie este de ce nu prezintă Abraham înregistrarea completă, fără tăieturi, dacă şi în acea formă se confirmă traficul de influenţă? Răspunsul ar putea să devină un alt episod interesant al telenovelei Bercea, aflată abia la început.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 20:24

Terminat! Dar mai util pentru Ponta dacă nu demisionează
de Cristian Teodorescu

Stați liniștiți, voi cei care vă imaginați că cine-i cere demisia lui Traian Băsescu chiar vrea ca el să demisioneze! Din contră, de la Ponta pînă la ultimul parlamentar al combinației PSD-UNPR-PC ,pe ascuns, și UDMR pe față, toți vor ca Băsescu să rămînă la Cotroceni, ca să aibă în cine da, lunile următoare.

O asemenea pleașcă, vorba lui Toader Paleologu, trebuie ținută la vedere. Cum să vrea Ponta ca Băsescu să demisioneze? Cît timp e ținut cald scandalul cu Bercea Mondialul cine se mai uită la bubele din capul premierului?

Singurul care ar vrea să nu-l mai vadă pe Băsescu la Cotroceni e Varanul, care ar pensiona toți judecătorii din România ca să nu mai aibă cine să-l judece. Socotelile lui însă nu se pupă cu calculele lui Ponta și ale PSD-ului.

Totuși e ridicol să-i ceri lui Băsescu să-și dea demisia de onoare, numai pentru a te asigura că cel care a ajuns în rolul de fratele lui Mircea n-o s-o facă. – Dacă ai onoare, Băsescule, dă-ți demisia! Și Băsescu ce să zică? – Mi-au bătut obrazul băieții ăia din Senat, să mă scot cu onoarea din rahat și m-am gîndit să le fac plăcerea!

Demisia de onoare ți-o dai singur, nu la cererea altora. Mai curînd, repet, tocmai ca să-i blocheze lui Băsescu eventuala demisie, s-au repezit ăștia să i-o ceară. Și, din punctul lor de vedere, au făcut foarte bine, fiindcă acum sînt primii la mutare.

Și mai ridicol e, însă, să susții că Traian Băsescu a dovedit acum, în chip sublim, că el e de partea Justiției. După ce-au apărut filmulețele cu fratele, imaginați-vă ce-ar fi fost dacă Băsescu ar fi cedat reflexului de a-și apăra frățiorul. (Oricum a făcut-o, pe dedesubt, în ziua cînd a zis-o pe-aia cu anturajul, de parcă Mircea Băsescu ar fi iresponsabil sau vreun fraier păcălit de anturaj.)

Ridicolul absolut îl ating cei care spun că Mircea Băsescu n-a încercat să facă trafic de influență, ci a luat bani cu împrumut de la cămătarii cu care s-a încumetrit. Asta ar însemna că vorbele ieșite din gura lui Băsescu ăla micu, despre ceea ce va face el pentru scoaterea lui Bercea Mondialul din pușcărie, erau făcute să mascheze un împrumut de la cămătari. Să nu-l credem idiot pe fratele prezidentului.

Ar trebui, totuși, ca Băsescu să-și dea demisia? Da! Și asta tocmai pentru a dovedi că e apărătorul independenței Justiției, nu al fratelui său. Dar dacă, așa cum presupun, n-o va face, procurorii care-i anchetează fratele ar trebui să ceară ca lui Traian Băsescu să i se pună telefoanele sub supraveghere și el însuși să fie supravegheat. În afară de asta, aceiași procurori ar trebui să-l invite ca martor, dar și ca posibil tăinuitor, pe Traian Băsescu, după declarația lui că știa, încă de anul trecut, că fratele lui era șantajat.

Cu sau fără demisie, ce-ar mai putea face Traian Băsescu la Cotroceni și în politică? Poate să mai acorde niscai decorații, după ce cancelaria prezidențială îi va pune pe decorabili să declare în scris că nu vor refuza să primească vreo decorație din mîna fratelui lui Mircea Băsescu. În politică însă Traian Băsescu e terminat.

UnUL 24-06-2014 - 20:43

Da, cum scria cineva:
„Cristian Teodorescu, de meserie scriitor, actual mulgător şef la trustul de presă “Realitatea”. Aici este plătit să arunce cu zoaie la ordin, în cine “trebuie”. Şi Cristian Teodorescu, prin articole sau dese apariţii televizate, varsă dejecţiile fără să crâcnească. Fostului şantierist necalificat, cu facultate începută la fără frecvenţă, îi pute gura a căcat dar a dat de bani şi ce mai contează onoarea ? Cel care pupa cu afecţiune şi devotament curul de evreu marxist al lui Ovidiu S. Crohmălniceanu (n. Moise Cohn), părintele “realismului socialist” din anii ’50, dă acum lecţii de morală şi critică tot ce-i porunceşte stăpânul.”

UnUL 24-06-2014 - 20:45

P.S. Nu ader la antisemitismul care emană din fraza referitoare la Crohmălniceanu.

Ereticul 24-06-2014 - 20:58

Dar nu este antisemitism, este doar realitatea pura si nefardata.

UnUL 24-06-2014 - 21:00

Bine, Ereticule! Trăiască legiunea și căpitanul! (???!!!)

Ereticul 24-06-2014 - 21:05

Replica dvs. imi aminteste de expresia din batrani „ca nuca in perete”. Dari daca tot va ocupati de corecturi pe forum, este randul meu sa va atrag atentia ca „Legiunea si Capitanul” se scriu cu majuscule.

UnUL 24-06-2014 - 21:14

Nu la mine. Și nu cred că e vorba de „nucă în perete”. Cine gândește că o „cămașă verde” ar trebui să reînvie și vechile lozinci.

pathfinder 24-06-2014 - 21:17

Depinde.

Antibasistul 24-06-2014 - 21:45

Securistule basist un NUL, baga-ți în cur propaganda basista mincinoasa si DISPARI!!!!!

UnUL 25-06-2014 - 09:33

copy-paste nr. 19

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 21:11

Cine este cel care a scris !?!
Din tine repede tasneste ca tac-tu legionaru, turnator din tata in fiu.
Cristian Teodorescu este ziarist , la Catavencii ,

UnUL 24-06-2014 - 21:19

Știu foarte bine, l-am auzit nu o dată pe la Antene sau la Realitatea pe acritura asta cu gura strâmbă care abia deschide gura când vorbește. Are o figură care cere palme și niște idei așișderea.
Cine a scris? Habar n-am. Îți dau link-ul (că tot ai tu o pasiune pentru linkuri!):
istoriaincomoda.wordpress.com/…/un-poet-cezar-ivanescu-si-o-sluga-cris..

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 24-06-2014 - 21:28

UnUL
24-06-2014 at 21:19
Știu foarte bine, l-am auzit nu o dată pe la Antene sau la Realitatea pe acritu….
=========================
parca ai afirmat ca tu nu servesti Antenele , ca de REALITATE ne-ai convins !
Dar daca totusi esti pe antene , vezi ca a aparut in regim de breking ; La DNA , Mircea Basescu a recunoscut ca a dat BANI la Traian Basescu….

UnUL 24-06-2014 - 21:29

P.S. „Turnător din tată în fiu”? Mai bine ți-ai cerceta arborele genealogic al familiei.

UnUL 24-06-2014 - 21:30

A, a apărut asta pe Antene? Atunci sigur e o minciună.

Antibasistul 24-06-2014 - 21:44

Securistule basist un NUL, baga-ți în cur propaganda basista mincinoasa si DISPARI!!!!

UnUL 24-06-2014 - 21:48

copy-paste nr. 14

Antibasistul 24-06-2014 - 21:53

Baga-ți în cur propaganda mincinoasa basista, DISPARI!!!

UnUL 24-06-2014 - 21:56

copy-paste nr. 16

Antibasistul 24-06-2014 - 22:07

Ma c…c pe tine!!

Titircă Inimăbună 24-06-2014 - 23:09

Antibasista dracului, ti se târâie tâtele pe pamant ca ţi-ai baut banii de autobuz sa-ti iei de la targul de vechituri chiloti si toate cele.

Nu vezi ca ai si un neg paros pe nas?

UnUL 25-06-2014 - 11:29

copy-paste nr. 3758

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 11:41

PRECIZARE ;
Au fost publicate STENOGRAME ale INTERCEPTARILOR EDECTUATE de
DNA la DOMICILIUL lui MIRCEA BASESCU, unde se afirma ca BANI de la BERCEA a ajuns la TRAIAN BASESCU !
INTERCEPTARI ale D N A !
Na ! NA-na !
Pa ! Pa – PICI
D R I C U L Mircia !

pathfinder 25-06-2014 - 11:59

EDECTUATE …
BANI de la BERCEA a ajuns…

Buna dimineata!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 12:15

@ kkt . singer ;
EFECTUATE de …batranul edec!
EFECTUL …conteaza !
DRICUL …mircia !
ANDOCAT la cheu !

Antibasistul 24-06-2014 - 21:43

Securistule basist un NUL, baga-ți în cur propaganda basista mincinoasa si DISPARI!!!

UnUL 24-06-2014 - 21:46

copy-paste nr. 13

Antibasistul 24-06-2014 - 21:46

Securistule basist un NUL, baga-ți în cur propaganda basista mincinoasa si DISPARI!!!!!!

UnUL 24-06-2014 - 21:57

copy-paste nr. 17

Antibasistul 24-06-2014 - 22:08

Ma c…c pe tine!!!

UnUL 25-06-2014 - 11:28

copy-paste nr. 3757

UnUL 24-06-2014 - 19:53

@Pathfinder
„Ceva cu subiect și predicat”? Nu crezi că ai pretenții absurde de la unii forumiști cu handicap mintal grav?

digital 24-06-2014 - 21:16

hahaha!
l-a informat dar n-a luat nici o măsură!

….probleme ce ţin de securitatea naţională……

ce de servicii!!!!!!
cine le-a patronat-reformat!??????????????

UnUL 25-06-2014 - 09:35

Opinii EVZ
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Scandalul Mircea Băsescu – un punct din Planul PSD: Victor Ponta- Preşedinte cu orice preţ!
Autor: Ion Cristoiu | marţi, 24 iunie 2014

Sîmbătă după-amiază, ajuns acasă după o întîlnire cu Bogdan Rareş, suficient de implicat în presa activă ca să aibă date exacte mult mai multe decît subsemnatul – un pensionar care, în loc să joace table în Cişmigiu, pierde timpul pe la Biblioteca Academiei – m-am grăbit să postez pe cristoiublog.ro următoarele:
„Şi dacă Scandalul Mircea Băsescu nu-i altceva decît un punct din Planul PSD: Victor Ponta – preşedinte cu orice preţ, dar mai ales printr-o lovitură minuţios pregătită?
Gîndul acesta, aparent năstruşnic, s-a ivit din discuţia de puţin timp încheiată cu Rareş Bogdan.
Rareş Bogdan, conform anunţului făcut aseară, în direct, la Realitatea Tv, m-a răpit de la Bibliotecă pentru a discuta, la o cafenea din oraş, întîmplările din ultimul timp, succedîndu-se parcă după un Plan bine pus la punct.
Victor Ponta, dar şi liderii Opoziţiei, cer demisia lui Traian Băsescu. Am căzut de acord cu Rareş Bogdan că, aparent, cererea de demisie e o lozincă electorală.
M-am uitat însă în Constituţie.
Articolul 97 spune că în caz de demisie a Preşedintelui, Guvernul organizează alegeri în termen de 90 de zile.
Dacă Traian Băsescu demisionează, Guvernul care hotărăşte data alegerilor e guvernul Ponta.
Dacă nu mă înşel, 90 de zile înseamnă termen maxim.
Fie şi sub pretextul situaţiei din Ucraina, Guvernul poate organiza alegeri mult mai devreme, în interiorul termenului prevăzut pentru campania electorală.
Sub pretextul că e vorba de interesul naţional, Victor Ponta candidează.
E vreo problemă să cîştige în condiţiile în care:
1. Opoziţia n-a reuşit nici măcar să aibă un candidat unic?
2. La Cotroceni e interimar Păpuşa gonflabilă a PSD, Călin Popescu Tăriceanu. Tîrîtor cum îl ştim, ce-l opreşte pe Tăriceanu să facă tot felul de dezvăluiri compromiţătoare despre legăturile liderilor Opoziţiei cu Traian Băsescu?
Am căzut de acord cu Rareş Bogdan că numai un asemenea scenariu ar explica uriaşul Scandal Mircea Băsescu, în care sunt implicaţi: foşti ofiţeri de Securitate, precum Dan Voiculescu şi Pavel Abraham, serviciul secret al Ministerului de Interne, aflat în subordinea lui Victor Ponta, reţeaua de Informatori a acestui serviciu din Penitenciare.
În cazul unor alegeri obişnuite, Victor Ponta n-are nici o şansă.
Alegerile provocate de demisia lui Traian Băsescu îl dau sigur cîştigător.
Întrebarea, marea întrebare, rămîne următoarea:
Va demisiona Traian Băsescu?
Dvs ce credeţi?“
Riguros cum mă pretind, diferenţiez între cele două regimuri de scris: pe blog şi în ziar.
Blogul îţi permite să scrii rapid ce-ţi trece prin cap.
Ziarul, mai precis, comentariul scris pentru apariţia în ziar, cere mult mai multă cumpătare.
De ce m-am grăbit să scriu lucrurile de mai sus pe blog?
Maşinăria de tras vînturi mediatice a Puterii s-ar grăbi să susţină că vreau să sar în ajutorul lui Traian Băsescu.
Deşi, spre deosebire de colivăresele lui Traian Băsescu, cele care-l lustruiau cînd era mare şi tare, ( a se vedea numita Ioana Lupea, parvenită la TVR pe vremea atotputernicie cotroceniste, care cere azi nici mai mult nici mai puțin decît anchetarea penală a lui Traian Băsescu!), eu nu mă lepăd de Traian Băsescu acum cînd viaţa l-a pus pe coji de nucă, nu de dragul lui Traian Băsescu încerc să pipăi ce se ascunde dincolo de scandalul Mircea Băsescu.
Şi asta din două motive:
1) De la Lovitura de stat din 22 decembrie 1989, prezentată Populimii ca o „revoltă spontană“, în cei 24 de ani de postdecembrism, am văzut suficiente prăpăstii între ceea ce se vede şi ceea ce e în realitate, ca să nu mă întreb, cînd iau seama la un Scandal precum cel intitulat Mircea Băsescu, cine l-a regizat şi în ce scop.
2) De cînd fac gazetărie – din 1968, adică – mi-am făcut un stindard din preocuparea de a nu fi luat de prost de regizorii din spatele marilor şi micilor evenimente.
Repet, în cazul Mircea Băsescu nu scot din discuţie faptele lui Mircea Băsescu.
Nu exclud apriori nici anumite manevre ale lui Traian Băsescu.
Deocamdată, în ce-l priveşte pe Mircea Băsescu am la dispoziţie Rezoluţia DNA.
În ce-l priveşte pe Traian Băsescu n-am nici un document care să-i trădeze implicarea.
Sînt vînturate doar vorbe.
Cînd voi vedea un document şi-l voi trece prin discernămîntul de om normal, o să mă pronunţ.
Deocamdată, am ca fapte sigure, în sprijinul bănuielii mele de manevră electorală, cîteva fapte tari, solide:
1) Nici n-a apucat să se declanşeze Scandalul, că Victor Ponta a ieşit de mai multe ori în public pentru a cere demisia lui Traian Băsescu.
2) Duminică seara, Victor Ponta s-a cerut cu o intervenţie la Antena 3, în care moderatorul, parte din montaj, i-a pus o întrebare cu cîntec, la care Victor Ponta a răspuns tot cu cîntec:
„Realizator: Am înţeles. Dle prim-ministru, în anul 2012 aţi spus că Traian Băsescu este un penal şi un hoţ şi că va trebui să răspundă în faţa legii. Ceea ce văd în momentul de faţă milioane de români este o chestiune fără precedent de la căderea comunismului, adică arestarea fratelui preşedintelui pentru relaţii cu interlopii, pentru primirea de bani negri în vederea influenţării justiţiei. Traian Băsescu a recunoscut că ştia despre această poveste, iar noi am demonstrat că toate aceste elemente ale legăturii dintre familia Băsescu şi interlopi se ştiau din 2011. Vă întreb pe dvs cât se poate de clar: care trebuie să fie consecinţa acestui fapt şi dacă majoritatea parlamentară al cărei lider sunteţi în calitate de preşedinte PSD vrea să adopte o declaraţie a Parlamentului României pentru demisia preşedintelui?
Victor Ponta: (…) Mi-aţi pus însă o întrebare pe o temă politică, evident că oriunde în Europa un preşedinte cu o…, mă rog, că nu e implicat direct, dar al cărui membru de familie e implicat în aşa ceva are la dispoziţie o decizie politică corectă, şi anume demisia. În ceea ce priveşte modul în care majoritatea parlamentară va acţiona sau reacţiona în continuare nu vreau să v-o spun eu astă seară, nu pot să decid singur, însă cu siguranţă mîine…, mîine avem şedinţa de coaliţie de guvernare, şi vom discuta inclusiv dacă există sau nu posibilitatea unei acţiuni parlamentare, dar nu, nu vă pot da niciun fel de detaliu, pentru că nu m-am văzut cu colegii mei şi de-abia m-am întors acum din Deltă, dar mîine, cu siguranţă, nu o să ne facem că nu există subiectul.
Realizator: Sigur că da. Am spus că o declaraţie oficială a Parlamentului României şi o cerere pentru demisia preşedintelui ar reprezenta o acţiune politică mai mult decît necesară, avînd în vedere ceea ce s-a întîmplat şi nevoia ca partenerii noştri europeni să înţeleagă că această crimă organizată şi factorii politici nu pot coexista.“
3) De sîmbătă, Portocala mecanică a PSD, pe numele ei de buletin Călin Popescu Tăriceanu, se agită cerînd demisia lui Traian Băsescu.
La ora actuală, cînd spui Călin Popescu Tăriceanu, spui, evident cu o grimasă de dezgust, Păpuşica PSD.
Tot ceea ce face Călin Popescu Tăriceanu nu face de capul lui. Sînt comenzi date în plic de PSD.
Dacă nu le execută, zboară din şefia de la Senat!
Au urmat declarațiile lui Victor Ponta despre o reuniune a conducerilor Camerelor pentru a discuta o Declarație a Parlamentului prin care să i se ceară președintelui demisia de onoare.
Aşadar, o serie de fapte petrecute începînd cu sîmbătă, îmi confirmă bănuiala că asistăm la o uriaşă campanie de forţare a demisiei lui Traian Băsescu.
O campanie ca punct din planul PSD:
Victor Ponta – preşedinte al României cu orice preţ.
În textul de sîmbătă am arătat de ce ar fi interesat Victor Ponta în demisia lui Traian Băsescu.
E singur în acest Plan?
Nici vorbă.
Experienţa schimbărilor de Putere din ultimii 24 de ani îmi spune că, în diferite structuri de Putere (inclusiv în servicii), există grupări care pariază pe Victor Ponta.
În anii electorali prezidenţiali, dacă nu trădează capii Serviciile (cum s-a întîmplat cu Virgil Măgureanu în 1996), atunci se orientează, în schimbul făgăduielii de şefie, spre un candidat cît de cît sigur, grupări din Servicii.
La ora actuală două lucruri au putere de axiomă:
1) Traian Băsescu nu va mai fi niciodată preşedintele României.
2) Victor Ponta e în poziţia de pole-position în privinţa cursei pentru Preşedinţie.
De ce nu s-ar da peste cap diferite grupări din Servicii, Poliţie, Justiţie, chiar DNA, pentru a-l face pe Victor Ponta preşedinte înainte de termen?
Sîmbătă seara, la Realitatea tv, distinsa Andra Miron m-a întrebat ce se întîmplă dacă Traian Băsescu nu demisionează.
Am răspuns anticipînd declarația lui Traian Băsescu din seara lui 23 iunie 2014 că n-are de gînd să demisioneze:
Scandalul, abil creat și abil întreținut, e gîndit și ca o contribuție la victoria lui Victor Ponta dacă alegerile se țin la termen.
Pentru că:
Scandalul i-a dat lui Victor Ponta posibilitatea de a relua singura temă de guvernare pe care o știe: Jos Băsescu!
Scandalul a ținut și va ține agenda media astfel încît partidele de Opoziție să nu mai existe practic pentru presă.
Scandalul, inclusiv Declarația, va produce mari fisuri între PDL și PNL. Fuziunea poate fi iremediabil compromisă.
Culmea e că asta-i convine și lui Traian Băsescu!
Scandalul propulsează în prim plan pe Călin Popescu Tăriceanu în dauna lui Klaus Iohannis și a lui Crin Antonescu.
În concluzie, contrar emoțiilor din presă și din politică, ne confruntăm cu unul dintre momentele cumplitei bătălii care e dobîndirea Președinției de către PSD. Președinție pe care PSD a pierdut-o de două ori la mustață, dar n-are de gînd s-o piardă și de data asta.

urbos 25-06-2014 - 09:39

Pocitul ardei umplut, hahahaha! Du-te ba la moarte cu idiotii tai d-aici.
Ce ineptii nenicule!

UnUL 25-06-2014 - 11:26

Pocit, nepocit, are cap cât 15 Curboși.

urbos 25-06-2014 - 11:33

Avea cap si cand era antibasist? Limbist handicapat ce esti.

UnUL 25-06-2014 - 11:41

Cap a avut întotdeauna; n-am fost întotdeauna de acord cu opiniile lui (cu atât mai mult cu cât el e – și se declară public – om de stânga și eu sunt de dreapta!), dar i-am recunoscut întotdeauna calitățile intelectuale și scriitoricești. (Singurul lucru ce mă deranjează este că – la fel ca dl. Neacșu – scrie articole interminabile.)

pathfinder 25-06-2014 - 11:39

Curbosii au cap?!?

UnUL 25-06-2014 - 11:43

Au, dar e sec. Numai lui Bășinel îi plouă direct în gât.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 11:49

PEST reppeler are efect !
Daunatori parasesc incintele !
SCORUL de 344 la 322 este inca o DOVADA a
IUBIRI POPORULUI ROMAN la
CONFRERIA TICALOSILOR BASESTI !

UnUL 25-06-2014 - 12:13

”Dăunătorii”, cu 2 i, prostovane !

UnUL 25-06-2014 - 12:14

P.S. „Dăunătorii” nu părăsesc nimic; au umplut Parlamentul.

UnUL 25-06-2014 - 12:15

… și își votează dreptul de a fura:
Parlamentul A SCĂPAT 1.200 de aleşi locali de dosarele de INCOMPATIBILITATE. Şeful ANI: „Va trebui să le închidem. E o nouă zi de marţi la fel de neagră ca cea din decembrie”
de Anca SIMINA , Gândul, 24.06.2014
Printr-un proiect de lege votat astăzi, deputaţii i-au pus la adăpost pe primarii şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene de dosarele de incompatibilitate în care riscau să fie condamnaţi definitiv pentru conflict de interese. După promulgarea legii, sute de dosare aflate deja pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor fi, practic, la un pas de decizii finale favorabile aleşilor locali, chiar dacă Agenţia Naţională de Integritate a câştigat până acum procesele. Majoritatea parlamentară, cu voturile PSD, UNPR, PC, PPDD şi UDMR, a luat astfel decizia pentru care aleşii locali au forţat în repetate rânduri în ultimii doi ani mâna Guvernului, avându-l drept aliat principal în Executiv pe vicepremierul Liviu Dragnea. Contactat de Gândul, preşedintele ANI, Horia Georgescu, a susţinut că Agenţiei nu i s-a cerut niciodată punctul de vedere pe parcursul trecerii acestei legi prin Parlament. „E o nouă zi de marţi la fel de neagră ca cea din decembrie”, a comentat Georgescu, arătând că în momentul promulgării legea va produce două efecte importante: dosarele aflate pe rolul instanţelor vor primi cel mai probabil decizii favorabile, iar verificările actuale ale ANI în cazul aleşilor locali care sunt şi membri ai AGA în regii autonome locale vor fi blocate.
Planul PSD pentru a-i scăpa pe aleşii locali de sutele de procese pe care le au cu ANI pentru incompatibilitate a fost pus astăzi în practică, în Parlament. Deputaţii au adoptat un proiect de lege, aparent fără legătură cu regimul incompatibilităţilor, prin care primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene devin membri de drept în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi reprezentanţi în regiille autonome locale de tipul celor de Apă-Canal. Este situaţia pentru care în ultimii ani au ajuns pe rolul instanţelor peste 100 de dosare de incompatibilitate deschise de Agenţia Naţională de Integritate pe nume importante ca cele al lui Klaus Iohannis, primarul Sibiului, Radu Mazăre, primarul Constanţei, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara. Dacă în iulie 2013 erau 108 cazuri de primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene incompatibili, între timp, numărul celor pentru care ANI a făcut deja rapoarte de constatare aflate pe rolul instanţelor a crescut la 127. 95 sunt cazuri de aleşi locali prezenţi în AGA regiilor locale, situaţie evitabilă prin desemnarea unui reprezentant al administraţiei locale, altul decât primarul sau şeful CJ.
Căncescu şi Iohannis au câştigat la prima instanţă procesul cu ANI, decizia finală aparţinând Curţii Supreme. Întrebat recent de Gândul, ca potenţial beneficiar al acestei legi, care este poziţia sa faţă de adoptarea unui astfel de proiect, liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a precizat că susţine demersul.
Cei mai mulţi dintre cei aflaţi pe listă sunt însă primari de comune şi oraşe mici, numărul celor aflaţi în această situaţie, chiar dacă verificările ANI nu sunt încă definitivate în toate cazurile, fiind estimat de asociaţiile aleşilor locali la 1.200. Este motivul pentru care în ultimii doi ani, aleşii locali, în special cei ai PSD, au făcut presiuni constante, mai ales în perioade electorale, pentru modificarea legii, ameninţându-şi şefii de partid cu neimplicarea în campanie. O tentativă de a le oferi reglementarea dorită prin ordonanţă de urgenţă s-a blocat anul trecut ca urmare a reacţiei negative de la Bruxelles. Ultima încercare a fost în aprilie, la o întâlnire a PSD la Braşov cu liderii judeţeni, vicepremierul Liviu Dragnea avansând atunci şi public promisiunea că legea va fi schimbată în favoarea primarilor.
Mutarea a fost făcută astăzi, printr-un proiect de lege referitor la serviciile de utilităţi publice locale, votat de 215 deputaţi din 314 prezenţi. 36 au fost contra şi 62 s-au abţinut. Din informaţiile Gândul, voturile favorabile au aparţinut grupurilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR şi PC, proiectul de lege aparţinând de altfel PSD. Legea a fost respinsă de PDL, în timp ce liberalii s-au abţinut.
UPDATE: Dacă stenograma a consemnat 314 prezenţi şi 215 voturi favorabile, rezultatul publicat ulterior pe site-ul Camerei a reţinut doar 313 prezenţi şi 213 susţinători ai legii. Potrivit acestei liste nominale, legea a fost votată de 147 de deputaţi PSD, 15 UDMR, 14 reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, 13 PNL, 11 PC, 11 PPDD, 3 neafiliaţi şi 1 PDL. Astfel, din cei 73 de liberali, 60 s-au abţinut, în timp ce 13 au votat favorabil (Daniel Chiţoiu, Daniel Budurescu, Ion Cupă, Graţiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Daniel Iane, Nicu Marcu, Alexandri Nicolae, Nichita Oros, Viorel Palaşcă, Ion Pârgaru, Radu Stroe şi Radu Zlati). Pentru a votat şi un PDL-ist: Iulian Vladu. Din partea Puterii, s-au abţinut doar Vasile Drăguşanu din partea PC şi Niculinas Mocioi de la PPDD, în timp ce Cătălina Ştefănescu (PSD) nu a votat, deşi a fost prezentă.
Proiectul a fost iniţiat de 6 deputaţi PSD. Printre iniţiatori se află Florin Iordache, cel care a coordonat în luna decembrie adoptarea, în secret în Comisia Juridică, a proiectelor de lege privind amnistia, graţierea şi modificările la Codul Penal, dar şi liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu.

Legea pentru liniştea primarilor. Prevederi
Proiectul votat vizează modificarea şi completarea legii nr 51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice şi a fost respins de Senat în noiembrie 2013. Prin acest proiect, şefii din teritoriu vor evita situaţiile de incompatibilitate şi problemele cu ANI. Astfel, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene devin “reprezentantanţii de drept ai comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor în adunările generale ale asociaţiei de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilităţi publice şi să îşi poate delega această calitate prin dispoziţie”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 12:21

CRETI uNULE ;
22 de milioane va DORESC
STREANGA !
in frunte cu CONFREIA TICALOSILOR
BASESTI & PROPAGANDISTI !
(pssT ; Esti FAVORIZAT , de tine …
ma ocup , personal)

pathfinder 25-06-2014 - 12:31

Tzagane, tu ai inteles ce spune UnUL acolo?

UnUL 25-06-2014 - 12:39

PARPANGELAȘ, CE E ACEEA „ȘTREANGĂ”???
Și ce e aceia „confreia”?
Și cum ai numărat până la 22 de milioane?

UnUL 25-06-2014 - 12:41

@Pathfinder.
Păi cum să înțeleagă, sărmanul? Nu are „instrumentul” pentru așa ceva!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-06-2014 - 12:55

Tastatura ;
evident ; CONFRERIA !
STREANGA == bien connu !

De PROPAGANDIST …freo
NELAMURIRE ?
IDIOTzinilor!

UnUL 25-06-2014 - 13:05

”Ștreangă” – nume propriu, destul de rar
ȘTREÁNG, ștreanguri, s. n. 1. Frânghie (de cânepă); funie scurtă cu care se priponesc vitele. ♦ Spec. Funie cu care sunt spânzurați cei osândiți la moarte; p. restr. lațul acestei frânghii. ◊ Expr. A-și pune ștreangul de gât = a se spânzura. A pune cuiva ștreangul de gât = a constrânge pe cineva să facă un lucru. 2. Șleau2. – Din germ. Strang.
Sursa: DEX ’09 (2009)

UnUL 25-06-2014 - 09:36

Opinii EVZ
ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Acuzate ca fiind ”băsiste”, Presa și Justiția au dus la reținerea fratelui lui Traian Băsescu
Autor: Ion Cristoiu | miercuri, 25 iunie 2014

Reţinerea şi apoi arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu au produs la Antena 3 o jubilație echivalentă cu un orgasm într-un colectiv de oameni ai muncii. Seară de seară, nu de puţine ori atingînd tremuriciul isteric, diverşii şi diversele lui Dan Voiculescu s-au bătut cu pumni-n piept că totul a fost rezultatul acţiunii lor. De ce atîta tărăboi?
Dincolo de satisfacţia încercată şi exprimată, de regulă, de gazetari în astfel de situaţii (cînd autorităţile confirmă campaniile lor), tărăboiul celor de la Antenă ascunde şi un interes precis.
Trustul Intact e unul dintre cele specializate în șantaj. Politic, financiar, moral.
Nu întîmplător, Trustul are un dificil Proces de şantaj.
Pentru ca şantajul să aibă eficienţă trebuie să treacă drept trust care-i vîră la închisoare pe cei atacaţi.
În jubilaţia celor de la Intact stă şi interesul de a trece atît de puternici încît victima să nu îndrăznească să nu scoată banii.
Au fost însă reţinerea şi arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, rodul exclusiv al campaniei angajate de Trustul Intact?
Nici vorbă.
Amăndouă au fost rodul intervenție decise a Presei independente, poreclite de vătafii lui Dan Voiculescu, ”băsistă”, și al Justiției independente, și ea calomniată ca fiind unealta lui Traian Băsescu.
Pentru că iată ce spun faptele:
Florin Anghel, aflat la Penitenciarul Poarta Albă, unde execută o pedeapsă de cinci ani pentru complicitate la tentativă de omor, depune vineri, 13 iunie 2014, la prînz, prin avocatul Clanului Mondialu, Pavel Abraham, la DNA Constanţa o plîngere penală împotriva lui Mircea Băsescu sub acuzaţia de trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare. În sprijinul acuzaţiei, avocatul depune şi înregistrări audio- video cu Mircea Băsescu.
Cazul e preluat de structura centrală al DNA, pe motivul – întemeiat – că-i vorba de un caz deosebit de complicat.
Pe 17 şi 18 iunie 2014, Florin Anghel e audiat de DNA Bucureşti.
La sfatul lui Pavel Abraham, Florin Anghel refuză să dea vreo declaraţie, deşi el iscălise plîngerea.
Ce fapte avem pînă aici?
Fapte care arată, fără putinţă de tăgadă, că Justiţia şi-a făcut datoria.
Deşi plîngerea era semnată de un interlop, aflat după gratii, pentru complicitate la tentativă de omor, şi deşi pîrîtul e chiar fratele preşedintelui Republicii, DNA declanşează ancheta.
Miercuri, 18 iunie 2014, încălcînd normele profesiei de avocat, Pavel Abraham dă fuga cu casetele la postul lui Dan Voiculescu, Antena 3, pentru a le difuza.
Motivul e cusut cu aţă albă:
DNA îl favorizează pe fratele preşedintelui!
Desigur, DNA începuse ancheta.
Nu e teoretic nici un motiv să credem că ar fi muşamalizat-o.
Oricum era prea devreme pentru a trage o astfel de concluzie.
Ancheta începuse doar de o zi. Procedurile legale impuneau strîngerea unor probe pentru a-l acuza pe cetățeanul Mircea Băsescu.
Pavel Abraham, fost ştab la Poliție pe vremea de glorie a Clanului Bercea Mondialu, fost candidat la Preşedinţie în 2009, n-are nici o legătură cu profesia de avocat.
De un an şi ceva el e varianta de pensionar a lui Mugur Ciuvică.
E prezent seară de seară în studiourile Antenei 3, mai mult decît în sălile de tribunal, pentru a-l înjura pe Traian Băsescu.
N-are importanţă că-l înjură pe Traian Băsescu.
Şi dacă l-ar înjura pe Victor Ponta, tot nefiresc ar fi.
Pentru că locul unui avocat nu e în studiourile tv, pe post de propagandist politic de cea mai joasă speţă.
Repet, acţiunea lui Pavel Abraham e una strict politică.
De observat mai întîi că el a depus plîngerea vineri, 13 iunie 2014, la prînz.
De ce?
Pentru ca Antena 3, cu care se afla în complicitate, să poată spune că se tărăgănează ancheta.
Dacă el susţine că tot ce-a întreprins el e în sprijinul clientului său, Marius Constantin, acuzat de şantaj, atunci se confirmă că miliţienii de pe vremuri făceau la Fără frecvenţă (le acordase regimul comunist acest privilegiu, să fie absolvenţi de Drept, pentru că-și oboseau creierul dînd cu bulanul) un Drept de doi bani.
De ce?
Luni, 23 iunie 2014, DNA Constanţa a trimis în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţînă, cinci membri ai clanului Mondialu, între care se numără şi Florin Anghel.
Fireşte, plîngerea penală a lui Florin Anghel a fost utilă statului de Drept.
Să nu vină însă Pavel Abraham şi să ne spună că l-a îndemnat pe client să depună plîngere pentru a-l salva de la şantaj!
Potrivit Codului Penal, chiar dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă aveau să dea bani clanului, aceştia nu puteau fi obţinuţi prin constrîngere.
Nu ştiu ce cotă are avocatul Pavel Abraham.
Oricum, eu nu l-aş angaja în veci să mă apere.
În cazul Clanului Bercea el n-a reuşit nimic pentru clienţii săi.
Cei 5 membri ai clanului au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de şantaj.
Clanul n-a primit banii şi, cu cei doi în puşcărie, e greu de crezut că-i va primi în scurt timp.
E drept, Pavel Abraham a reuşit să dea o lovitură politică.
Bravo lui!
Ca politruc, e mare.
Ca avocat, e zero!
Indiferent însă de dedesubturile politice ale acţiunii, difuzarea casetelor poate fi considerată şi ca un impuls pentru iuţirea anchetei DNA.
Presiunea opiniei publice a fost enormă.
Şi nu datorită Antenei 3, ci datorită presei independente, acuzată de Cuplul Dan Voiculescu – Victor Ponta ca fiind „băsistă“.
Jurnaliştii acuzaţi ca fiind „băsişti“ au tresărit la difuzarea acestor înregistrări cerînd rapida intervenţie a Justiţiei.
Televiziunile şi ziarele independente au acordat spaţii însemnate înregistrărilor, au organizat dezbateri.
Joi, 19 iunie 2014, Mircea Băsescu e convocat la DNA pentru după-amiază, reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă şi adus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
A doua zi, vineri, 20 iunie 2014, Tribunalul Bucureşti îi dă lui Mircea Băsescu 28 de zile de arest prevenitv.
Ce ne spun faptele?
Că două instituţii ale statului de drept şi-au făcut datoria:
Presa independentă şi Justiţia independentă.
Să ne imaginăm că în discuţie ar fi fost fratele lui Victor Ponta.
Cele două posturi guvernamentale, Antena 3 şi România Tv, ar fi declanşat o campanie virulentă pentru a convinge că frăţiorul e nevinovat, că acţiunea DNA e politică, o dovadă a Justiţiei aflate la cheremul lui Traian Băsescu.
Politicienii şi jurnaliştii Puterii s-ar fi perindat prin studiourile lui Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă pentru a deplînge frăţiorul ca victimă a Justiţiei şi presei băsiste.
Cum a procedat presa indepedentă?
Absolut corect, profesional.
A acordat spaţii ample înregistrărilor, deşi fuseseră difuzate de Antena 3 şi puse la dispoziţie de unsurosul Pavel Abraham.
A cerut anchetarea grabnică a cazului de către DNA şi arestarea preventivă a fratelui dacă acuzaţiile se confirmă.
L-a criticat pe Traian Băsescu pentru catastrofala gestionare a relaţiei cu fratele, Mircea Băsescu.
Ce-a făcut Justiţia?
A luat în seamă o plîngere, chiar dacă ea avea iscălitura unui puşcăriaş.
L-a reţinut pe Mircea Băsescu, chiar dacă acesta era fratele Preşedintelui.
Ce ne spun faptele?
Că Presa şi Justiţia independentă au abordat cazul fără a lua în calcul semnificaţiile sale politice.
Că acest Scandal miroase a diversiune electorală pusă la cale de Victor Ponta pentru a cîştiga bătălia prezidenţială e o altă poveste.
Presa independentă a impus stabilirea adevărulu fără a ţine cont de cine e acuzatul.
Ar fi de aşteptat ca presa independentă să-şi facă datoria şi pentru a vedea dacă nu cumva acest caz real conţine şi unele ingrediente de diversiune PSD-istă.
Desigur, concluzia că Scandalul a fost orchestrat nu pune la îndoială vinovăţia lui Mircea Băsescu.
Dacă se dovedeşte că el a fost orchestrat de Victor Ponta în scopuri electorale, cu complicitatea celor două televiziuni ale Puterii şi cu implicarea lui Pavel Abraham, presa independentă trebuie să ia atitudine.
Regizarea unor astfel de diversiuni se constituie într-o lovitură dată democraţiei.
Dacă au fost implicate şi instituţii în subordinea lui Victor Ponta ne confruntăm chiar cu un abuz.
Repet, nu ştiu dacă e aşa.
Pornind însă de la dezvăluirile din ultimele zile, presa independentă e obligată să investigheze tărăşenia.
Altfel, alde Victor Ponta vor continua să producă diversiuni.
Spre paguba statului de drept din România.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult