Acasa Top SecretServicii secrete Reacția SUA dupǎ ce Edward Snowden s-a ȋntȃlnit cu tatǎl sǎu

Reacția SUA dupǎ ce Edward Snowden s-a ȋntȃlnit cu tatǎl sǎu

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Washingtonul nu este îngrijorat de întâlnirea fostului consultant NSA cu tatăl său, care a ajuns ȋn dimineața de joi. 10 octombrie, la Moscova.

Reacția SUA dupǎ ce Edward Snowden s-a ȋntȃlnit cu tatǎl sǎu

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Marie Harf,  a afirmat că Washingtonul este preocupat de aducerea lui Edward Snowden în SUA, dar nu şi de întâlnirea acestuia cu tatăl său. Lon Snowden a ajuns, joi dimineaţa, pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, fiind întâmpinat de Anatoli Kucerena, avocatul rus al lui Edward Snowden.Potrivit postului de televiziune Rossia 24, Lon Snowden a fost urmărit de cinci maşini în drum de la aeroport.

„În timp ce veneam dinspre aeroport, am fost urmăriţi de cinci maşini. Cum să procedăm într-o astfel de situaţie? Noi nu înţelegem şi nu ştim cine sunt cei care ne-au urmărit”, a afirmat Kucerena, subliniind că astfel securitatea lui Edward Snowden este pusă în pericol. Lon Snowden a afirmat joi că este „extrem de recunoscător că fiul meu este în siguranţă şi liber”, mulţumindu-i în special preşedintelui Vladimir Putin, pentru că l-a primit pe fiul său în Rusia.

Cu o zi înainte, Edward Snowden s-a întâlnit cu informatori din cadrul serviciilor americane NSA, CIA şi FBI, relatează agenţia rusă Interfax, citând pagina de Twitter a Wikileaks. Potrivit mediafax, Edward Snowden a primit, la 1 august, azil temporar de un an în Rusia, după ce a petrecut mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a ajuns la 23 iunie de la Hong-Kong. Washingtonul a cerut de mai multe ori extrădarea lui Snowden, inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre programul de supraveghere electronică la nivel mondial al Statelor Unite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult