Acasa Top SecretServicii secrete Reacţia Black Cube în cazul Kovesi

Reacţia Black Cube în cazul Kovesi

scris de D.S.S.
21 afisari

Compania israeliană Black Cube, ai cărei angajaţi sunt acuzaţi că au spionat-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a negat marţi toate acuzaţiile şi susţine că agenţii săi fuseseră angajaţi pentru a ancheta fapte de corupţie din Guvernul român şi din agenţiile sale, relatează Times of Israel.
Black-Cube.kovesi spionajBlack Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajați au fost arestați: Ron Weiner și David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus, compania susține că informațiile privind investigarea acestora este falsă.

Potrivit sursei citate, compania spune că angajații săi se ocupau cu investigarea unor acuzații de fapte de corupție din Guvernul României.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. În timpul acestei activități, doi dintre angajații companiei au fost arestați după ce au descoperit informații importante”, se arată în comunicatul companiei.

„Reamintim că toți angajații companiei respectă legile locale, iar acuzațiile la adresa lor sunt nefondate și neadevărate. Avem încrederea că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați și se vor întoarce acasă în următoarele zile”, precizează Black Cube.

Procurorii DIICOT i-au reținut pe cei doi foști agenți Mossad, care o spionau pe Laura Codruța Kovesi, pe data de 3 aprilie, iar Tribunalui București a dispus arestarea lor în aceeași zi. Ron Weiner și David Geclowicz ar fi început operațiunea de spionaj în luna martie a acestui an, potrivit unui comunicat al DIICOT. Procurorii antimafia au mai precizat că Laura Codruța Kovesi nu are calitate procesuală în dosar la acest moment.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult