Acasa Top SecretServicii secrete Reacția MAE la decapitarea lui David Haines de cǎtre SI

Reacția MAE la decapitarea lui David Haines de cǎtre SI

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Ministrul Titus Corlǎțean a condamnat catgoric acțiunea Statului Islamic de a executa prin decapitare cetățeanul britanic David Haines.

Reacția MAE la decapitarea lui David Haines de SI (foto: frontpress.ro)

Reacția MAE la decapitarea lui David Haines de SI (foto: frontpress.ro)

Titus Corlățean a declarat ȋntr-un mesaj transmis duminicǎ, 14 septembrie, de Agerpres, cǎ se opune categoric unor „astfel de acte barbare lipsite de orice justificare” și spune că cei care le comit trebuie să răspundă în fața legii. „Sunt șocat și revoltat de acest nou act de cruzime, comis de această grupare teroristă. Este revoltător și inexplicabil cum un cetățean britanic, membru al unei misiuni umanitare, aflat în Siria pentru a îi ajuta pe semeni aflați în suferință, a ajuns să fie victima unor manifestări radical-extremiste care nu pot fi tolerate și care se revendică de la o așa-zisă ideologie cu accente clar iraționale”, arată ministrul într-un mesaj referitor la executarea unui cetățean britanic de către gruparea teroristă auto-intitulată „Statul Islamic„, a adǎugat Ministrul Afacerilor Externe (MAE). „Toată compasiunea noastră se îndreaptă, în aceste momente tragice, către familia lui David Haines și către poporul britanic” a transmis Corlǎțean ȋn ȋncheierea mesajului.

Statul Islamic (SI) a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic David Haines, dupǎ ce  Marea Britanie și-a anunțat sprijinul pentru coaliția anti-jihadistǎ condusǎ de SUA. Aceasta este de-a treia execuţie de acest tip în decurs de o lună, după decapitările a doi jurnalişti americani luaţi ostatici în Siria, dacǎ înregistrarea video a decapitării britanicului se dovedeşte autentică. De aceastǎ datǎ, ȋnaintea execuției, cǎlǎul transmite un mesaj cǎtre Marea Britanie. „Ai intrat de bună voie într-o coaliţie cu SUA împotriva Statului Islamic, aşa cum a făcut predecesorul tău Tony Blair înaintea ta, urmând o tendinţă în rândul premierilor noştri britanici care nu pot să găsească curajul să le spună nu americanilor” a fost mesajul cǎlǎului cǎtre premierul britanic David Cameron. La sfârșitul videoclipului, un alt ostatic este arătat și bărbatul mascat avertizează că va fi și el ucis dacă David Cameron continuă să sprijine lupta împotriva Statului Islamic.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult