Acasa Top SecretArmata Reacția MApN la dezvăluirile lui Robert Turcescu

Reacția MApN la dezvăluirile lui Robert Turcescu

scris de A.H.
5 afisari

MApN refuză să comenteze dezvăluirile jurnalistului Robert Turcescu. Acesta a recunoscut că a fost ofițer acoperit, respectiv locotenent colonel sub acoperire, în cadrul UM 02515 B.

Reacția MApN la dezvăluirile lui Robert Turcescu.

Reacția MApN la dezvăluirile lui Robert Turcescu.

”În legătură cu informaţiile referitoare la Robert Turcescu, apărute în spaţiul public în ultimele zile, facem următoarele precizări: Ministerul Apărării Naţionale nu face niciun fel de comentariu pe marginea acestui subiect. MApN aplică legile ţării şi consideră că dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei României nu sunt benefice. Dacă se vor constata nereguli, alte instituţii ale statului sunt abilitate să se pronunţe”, se arată în comunicatul remis de MApN.

Anterior, ȋn cursul zilei de duminicǎ, 21 septembrie, pe blogul personal – turcescu.ro – a apărut o postare în care jurnalistul mărturisea: „Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac aceasta mărturisire publică. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate că nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit să îndur oprobiul public, îl merit, dar sper să avem parte de legi şi de judecători drepţi. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor.”

Mărturia lui Turcescu este însoțită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa şi două ştate de plată. Pe livretul militar apare ştampila MApN – UM 02515. Acesta este indicativul Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major General, Bucureşti.

Ȋntr-o declarație la postul de televiziune B1 TV, jurnalistul a afirmat cǎ s-a simțit obligat sǎ mǎrturiseascǎ adevǎrul ȋn urma speculațiilor privind „ofițerul acoperit candidat la președinție”.

Ȋn cazul ȋn care informațiile oferite de jurnalist se dovedesc a fi reale, noul Cod Penal prevede la capitolul care face referire la infracțiunile de serviciu, pedepsirea cu ȋnchisoarea de la 2 la 7 ani. Astfel, conform noului Cod Penal: „1) Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.(2) Deţinerea, fără drept, în afara îndatoririlor de serviciu, a unui document ce conţine informaţii secrete de stat, dacă poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult