Acasa Top SecretServicii secrete Rețeaua informatică a Casei Albe a fost supusă unui atac cibernetic semnificativ

Rețeaua informatică a Casei Albe a fost supusă unui atac cibernetic semnificativ

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Oficiali de la Casa Albă au afirmat miercuri, 29 octombrie, că reţeaua informatică a fost ţinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ două săptămâni.

Rețeaua informatică a Casei Albe a fost supusă unui atac cibernetic semnificativ (foto:foxnews.com)

Rețeaua informatică a Casei Albe a fost supusă unui atac cibernetic semnificativ (foto:foxnews.com)

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că administraţia a „identificat o activitate îngrijorătoare la reţeaua EOS”. Problemele de reţea nu sunt ceva ieşit din comun la Casa Albă, dar acestea nu durează de obicei mai mult de câteva ore. Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic. „Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă şi nu suntem în măsură să oferim detalii suplimentare la acest moment”, a declarat un oficial al Casei Albe, potrivit mediafax.

Defecţiunie reţelei au fost un mecanism de apărarea, a fost informat personalul Casei Albe printr-o notă internă. „Computerele şi sistemele noastre nu au fost avariate, deşi unele elemente ale reţelei nesecretizate au fost afectate. Penele temporare şi pierderea conectivităţii cu care s-au confruntat utilizatorii sunt rezultatul măsurilor pe care noi le-am luat pentru a ne apăra reţelele„, explică e-mailul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult