Acasa Top SecretServicii secrete Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO

Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO

scris de D.S.S.
188 Afisari

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că, începând cu anul 2022, acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informaţii cu caracter militar şi efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă şi deplasarea personalului în zona de graniţă cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomaţi din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă”, anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.

Procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală şi ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurilor subordonate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic şi de Criminalistică al DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Alexandru Dorin Piscan, arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de trădare, și-a publicat dorința de a candida la alegerile locale din 9 iunie pentru a fi primarul Ploieștiului, intenție care nu s-a concretizat însă cu documente și liste cu semnături de susținere depuse la Biroului Electoral Județean Prahova.

Din informațiile Gândul, Alexandru Piscan, care are o firmă de organizare de evenimente, a stat mai mult timp în SUA și se lăuda în mediul de afaceri că are relații bune pe continentul american, dar și cu persoane influente din Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult