Acasa Top SecretServicii secrete România-livrarea de armament către o organizație teroristă

România-livrarea de armament către o organizație teroristă

scris de D.S.S.
9 afisari

UPDATE – Unul dintre românii reţinuţi în cazul livrărilor de armament către organizaţia teroristă FARC este Cristian Vintilă. Acesta a fost director general la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale dar şi director la Direcţia Control Armamente şi Verficare. Vintilă făcea parte din grupul de apropiaţi ai fostului deputat Viorel Hrebenciuc, fiind, în trecut, unul dintre protejaţii acestuia.

Procurorii DIICOT au participat împreună cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii și Muntenegru la o operațiune de amploare în urma căreia s-a reușit arestarea pe teritoriul statului muntenegrean a membrilor unei grupări care plănuiau livrarea de armament către o organizație teroristă.

România-livrarea de armament către o organizație teroristă

România-livrarea de armament către o organizație teroristă

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală au participat, în cooperare cu Direcția Generală de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale, împreună cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii și Muntenegru, la o operațiune de amploare, în urma căreia s-a reușit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupări formate din cetățeni români și străini care plănuiau livrarea de armament către o organizație teroristă„, se arată într-un comunicat oficial.

Doi cetăţeni români şi un fost deputat italian, care făceau parte dintr-o grupare ce plănuia livrarea de armament către organizaţia teroristă Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), au fost arestaţi în Muntenegru

Unul dintre românii reţinuţi în cazul livrărilor de armament către organizaţia teroristă FARC este Cristian Vintilă

Unul dintre românii reţinuţi în cazul livrărilor de armament către organizaţia teroristă FARC este Cristian Vintilă

Procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, au efectuat marți mai multe percheziții pe raza municipiului București.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că au fost arestaţi cetăţenii români Cristian Vintilă şi Flaviu Virgil Georgescu şi politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat în Parlamentul Italiei.

Gruparea din care aceştia făceau livra arme către FARC.

Cristian Vintilă şi Flaviu Georgescu, un broker din România care vindea arme au fost arestaţi de poliţiştii din Muntenegru, în timp ce se pregăteau să finalizeze o tranzacţie.

Potrivit unui comunicat al Departamentului american de Justiţie, cei doi români şi italianul Massimo Romagnoli aveau de gând să vândă mitraliere şi arme cu care pot fi doborâte ţinte în aer, ştiind că vor fi folosite de FARC împotriva elicopterelor şi avioanelor americane.  Cei trei au încheiat tranzacţia cu persoane care lucrau sub acoperire cu DEA, departamentul american antidrog. Cristian Vintilă şi Romagnoli le-au prezentat celor sub acoperire cataloage cu pistoale, mitraliere, lansatoare de rachete si alte arme de mare calibru.

În acelaşi comunicat al Departamentului american de justiţie se precizează că Vintilă a devenit traficant de arme în mai anul acesta, când s-a asociat cu fostul parlamentar italian Romagnoli care făcea rost de certifcatele europene necesare pentru a putea trafica armele.

Un oficial al departamentului american antidrog spune că :”Puternicele parteneriate internaţionale ale DEA au fost, încă o dată, decisive pentru destrămarea unei conspiraţii care ar fi putut pune vieţi americane nevinovate în grav pericol.”

Cei trei sunt acuzaţi acum de terorism şi vor fi judecaţi în Statele Unite cu două capete de acuzare: conspiraţia de a ucide cetăţeni americani, pentru care riscă pedeapsa cu viaţa şi oferirea de sprijin material sau resurse unui grup străin considerat terorist, pentru care fiecare dintre acuzaţi riscă 15 ani de inchisoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult