Acasa Top SecretServicii secrete România, tranzitată de luptători din gruparea teroristă Statul Islamic

România, tranzitată de luptători din gruparea teroristă Statul Islamic

scris de D.S.S.
10 afisari

Riscurile pot creşte în orice moment pentru România, în contextul în care suntem ţară de tranzit pentru cei care vor să se alăture grupării teroriste Statul Islamic. 

(foto:cbc.ca)

(foto:cbc.ca)

Serviciul Român de Informaţii anunță că au fost luate mai multe măsuri în ultima perioadă. Printre acestea, declararea unor persoane ca indezirabile sau interzicerea accesului pe teritoriul României. 

România a fost tranzitată de 10 luptători în drumul acestora spre frontul din Siria.

„Problema semnificativă legată și de evenimentele de la Paris și care se discută în context european este legată de acești luptători, cetățeni europeni de origine islamică, adesea musulmană, care merg pe frontul din Siria și participă la luptele de acolo și revin în spațiul european. Aceasta este o mare problemă de securitate europeană și va fi pe termen scurt, în continuare, o problemă. Sunt sute din Franța, din Germania. Din păcate, chiar ieri și noi am fost tranzitați de 10 asemenea persoane și a trebuit să operăm împreună cu colegii de la alte servicii și instituții pentru a monitoriza serios situația”, a spus directorul SRI, George Maior, în cadrul unui interviu difuzat de B1 TV.

Maior a spus că SRI, dar și partenerii cu care serviciul a lucrat au „cunoașterea necesară” pentru a ști ce se întâmplă cu aceste persoane. „Va fi o chestiune sensibilă, importantă pe viitor, această necesitate de a vedea și România ca fiind expusă unor asemenea riscuri”, a adăugat directorul SRI.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult