Acasa Top SecretServicii secrete Românul răpit în Nigeria a fost eliberat

Românul răpit în Nigeria a fost eliberat

scris de D.S.S.
14 afisari

Cetățeanul român răpit în Nigeria pe 10 octombrie a fost eliberat, a anunțat miercuri seara Ministerul Afacerilor Externe.

ATAC-ARMAT-NIGERIAMAE mulțumește instituțiilor participante la Celula de Criză și autorităților nigeriene pentru implicare și sprijinul oferit în acest caz.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict sau cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistență și protecție consulară cât mai eficientă.

MAE reiterează și recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul instituției la secțiunea ‘Sfaturi de călătorie’.

În același timp, MAE reamintește utilitatea consultării informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță’, ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!’.

Un inginer român a fost răpit de bărbați înarmați care s-au năpustit asupra lui și a echipei sale în Agbor, statul Delta, din sudul Nigeriei, a informat marți poliția nigeriană și cotidianul nigerian Daily Post. Barbatul, in varsta de 52 de ani, se numeste CHRISTIAN NEDELCU si este inginer,

Potrivit sursei citate, la locul incidentului s-a produs un schimb de focuri sporadic între gărzile de securitate ale românului și răpitori.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult