Acasa Top SecretServicii secrete Rusia și SUA ar putea spori cooperarea la nivel informațional ȋn lupta contra SI

Rusia și SUA ar putea spori cooperarea la nivel informațional ȋn lupta contra SI

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

John Kerry i-a sugerat MAE rus Serghei Lavrov sǎ intensifice” schimbul de informații asupra grupării Statul Islamic (SI) ai cărui militanți avansează în Siria și Irak.

Rusia și SUA sporesc cooperarea informațională ȋn lupta cu SI (foto:telegraph.co.uk)

Rusia și SUA sporesc cooperarea informațională ȋn lupta cu SI (foto:telegraph.co.uk)

Cei doi miniștri de externe s-au ȋntȃlnit marți, 14 octombrie la Paris, secretarul de stat american indicȃnd ȋntr-o conferințǎ de presǎ ulterioarǎ că „i-a sugerat” omologului său „să intensifice cooperarea în domeniul informației” în confruntarea cu organizația jihadistă, adăugând: „am convenit să o facem”. Ȋn cadrul aceleiași conferințe de presă după întâlnirea cu Lavrov, Kerry a declarat că trupele ruse se retrag din Ucraina și din zona de frontieră.

„Trupele se retrag, echipamentul greu trebuie încă retras și frontiera trebuie controlată și securizată”, a spus Kerry, în ziua următoare anunțului făcut de președintele rus Vladimir Putin asupra unei retrageri a trupelor ruse desfășurate la frontiera cu Ucraina. Potrivit Agerpres, Serghei Lavrov a anunțat cǎ în jur de 500 de combatanți din Rusia s-ar fi putut alătura grupării militante ultraradicale SI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult