Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Rusoaica „Red Head” – noua Mata Hari

Rusoaica „Red Head” – noua Mata Hari

scris de Ziua Veche
10 afisari

O tanara rusoaica in varsta de 28 de ani, roscata si cu ochii verzi, recent debarcata la New York, a trecut, in decurs de cateva ore, de la statutul unei femei de afaceri la cel de Mata Hari, ajungand pe prima pagina a multor ziare. „Red Head” („Roscata”), titreaza cotidianul New York Post, citat de Mediafax, care publica pe prima pagina o fotografie a femeii cu numele Anna Chapman, arestata duminica seara impreuna cu alte noua persoane, in cadrul unei vaste operatiuni impotriva unei presupuse retele de spionaj in beneficiul Rusiei. Ca o amintire neplacuta a Razboiului Rece, ziarul face o legatura intre culoarea parului presupusei spioane si cea a drapelului fostei Uniuni Sovietice.

In plangerea FBI, ea este acuzata ca a furnizat informatii unui oficial rus cu care comunica pe laptop in ultimele luni, in fiecare miercuri, de la o biblioteca din West Village, pe un site secret.

Tanara femeie a comparut luni dupa-amiaza in fata unui tribunal federal din Manhattan, unde judecatorul James Cott a ordonat mentinerea sa in detentie preventiva. Imbracata in blugi si cu un tricou alb, discutand mai multe minute in soapta cu un avocat, Anna Chapman a fost dusa din nou in arest, cu catuse la maini, alaturi de alti patru inculpati prezenti cu ea la Parchet. Rusoaica s-a stabilit la New York in februarie, venind de la Moscova, dupa un divort, noteaza New York Post si un site de informatii rus, lifenews.ru.

Intr-un interviu postat pe site-ul Youtube, „Anya” Chapman afirma ca vrea sa creeze o retea de recrutare de tineri profesionisti in cele doua orase ale lumii unde exista cele mai multe talente, Moscova si New York”. Pe pagina sa de pe reteaua de socializare Facebook, Anna Chapman scrie: „Daca poti sa iti imaginezi un lucru, atunci poti sa-l realizezi”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult