Acasa Top SecretServicii secrete Schimbări importante în conducerea SRI

Schimbări importante în conducerea SRI

scris de D.S.S.
78 afisari

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele privind eliberarea generalului locotenent cu trei stele Ion Grosu din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații și numirea generalului de brigadă cu o stea Adrian Ciocîrlan și a colonelului Romeo-Cristian Bizadea ca adjuncți ai directorului SRI.

sri schimbariIon Grosu este eliberat din funcție la 1 august, dată la care Adrian Ciocîrlan și Romeo Bizadea devin adjuncți ai directorului SRI.

Cristian Bizadea

Cristian Bizadea

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat și decretul privind înaintarea în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă, a general-maiorului cu două stele Ion Grosu din SRI.

De asemenea, președintele Iohannis a semnat decretele privind trecerea în rezervă, începând cu 1 august, a generalilor de brigadă cu o stea Florea Ciobanu, Vicențiu Mangra, Adrian Popescu și Gheorghe Puiu din SRI.
Până în anul 2010, Adrian Ciocîrlan a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul Direcției Generale Contraspionaj. În perioada 2010-2013, a fost șeful Direcției de Informații a Municipiului București. Între 2013-2016, a condus Direcția Generală Apărarea Constituției, potrivit unui comunicat al SRI.

În anul 2015 i-a fost acordat gradul de general de brigadă.

A participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil contraspionaj, în cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocîrlan

Adrian Ciocîrlan

Adrian Ciocîrlan a absolvit cursuri de pregătire în domeniul intelligence și studii de securitate desfășurate în țară și străinătate.

A urmat cursurile Facultăţii de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit în anul 1996.

Cristian Bizadea a ocupat poziția de șef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea în Serviciu, în anul 2001, a deținut diferite funcții în Direcția Generală Contraspionaj: locțiitor al șefului Direcției, șef de departamente de analiză, operațiuni și planificare. În această calitate, a participat la operaţiuni derulate în cooperare cu parteneri interni și externi ai SRI.

A coordonat și contribuit la o bună parte din procesele de transformare instituțională a SRI.

În anul 2013 a obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea București, cu teza intitulată „Orientul Mijlociu Extins; o perspectivă demopolitică”.

Este lector universitar și a predat cursuri de analiză a informațiilor și analiză de risc la Universitatea București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Este licențiat în drept al Universității „Lucian Blaga” Sibiu și are un master în comunicare și relații publice, obținut la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.

„De asemenea, la nivelul de comandă a structurilor operative ale Serviciului au avut loc noi numiri, acestea făcând parte din procesul de transformare instituțională asumat de directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig”, se arată în comunicatul SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult