Acasa Top SecretServicii secrete Schimburi de focuri în Ilfov. 40 de jurnalişti implicaţi

Schimburi de focuri în Ilfov. 40 de jurnalişti implicaţi

scris de M. BÂTCĂ
5 afisari

Aproximativ 40 de jurnalişti au fost implicaţi sâmbătă, în judeţul Ilfov, la Popeşti-Leordeni, în intense schimburi de focuri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, singurele care au avut de suferit fiind ţintele, care, la propriu, au fost ciuruite.

1.Jurnalisti impicati in schimburi de focuri (foto Marius Bâtcă)

Jurnalisti impicati in schimburi de focuri (foto Marius Bâtcă)

Serviciul de Protecţie şi Pază a sărbătorit sâmbătă, 07 mai, 21 de ani de la înfiinţare, prilej cu care a organizat, la fel ca în fiecare an, un concurs de tir pentru reprezentanţii mass-media. „Cupa SPP 2011” a demonstrat că jurnaliştii din România se pricep foarte bine la folosirea pistolului. În ceea ce priveşte condeiul, aparatul foto şi camera video (adevăratele lor arme), …mai rămâne de văzut.

2.Cupele isi asteapta castigatorii (foto Marius Bâtcă)

Cupele isi asteapta castigatorii (foto Marius Bâtcă)

3.Explicatiile unui profesionist de la SPP (foto Marius Bâtcă)

Explicatiile unui profesionist de la SPP (foto Marius Bâtcă)

Drumul Serviciului de Protecţie şi Pază a început în data de 07 mai 1990, când a fost promulgat Decretul nr. 204 al Consiliului Provizoriu de Unitate Naţională, care a hotărât înfiinţarea Unităţii Speciale de Pază şi Protocol (USPP) în subordinea Ministerului Apărării. În anul 1998 a fost promulgată şi legea proprie de organizare şi funcţionare a Serviciul de Protecţie şi Pază. Timp de două decenii şi un an, Serviciul de Protecţie şi Pază a parcurs un proces permanent de modernizare şi profesionalizare, încercând să păstreze ritmul de dezvoltare al societăţii româneşti şi să se adapteze evoluţiei climatului de securitate la nivel global. În prezent, SPP se poziţionează în rândul instituţiilor de securitate cu un profil internaţional bine conturat, fiind membru al Reţelei Europene a Forţelor de Protecţie a Demnitarilor – E.N.P.P.F. (asociaţia cuprinde structurile de protecţie a demnitarilor din ţările membre ale Uniunii Europene, fiind înfiinţată în anul 2002, în baza unei Decizii a Consiliului Uniunii Europene) şi membru în consiliul de conducere al Asociaţiei Internaţionale a Serviciilor de Protecţie – A.P.P.S.. Experienţa personalului, care a executat misiuni în teatrele de operaţii, a făcut posibil ca Serviciul de Protecţie şi Pază să pregătescă în Centrul de Excelenţă pentu Protecţie şi Securitate de la Bucureşti ofiţerii de protecţie nemijlocită ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

4.Cu ochii la tinta (foto Marius Bâtcă)

Cu ochii la tinta (foto Marius Bâtcă)

5.Le-am ciuruit (foto Marius Bâtcă)

Le-am ciuruit (foto Marius Bâtcă)

6.Fetele, pe podium (foto Marius Bâtcă)

Fetele, pe podium (foto Marius Bâtcă)

7.Podiumul baietilor (foto Marius Bâtcă)

Podiumul baietilor (foto Marius Bâtcă)

18 comentarii

YAAKOV 08-05-2011 - 13:10

Vor sa-i atraga pe jurnalisti de partea Puterii. Le dau o tuica fiarta si ii lasa sa traga cu puscociu, ca sa le inchida gura. La romani merge tehnica asta.

YAAKOV 08-05-2011 - 13:12

Poate ca jurnalistii respectivi sunt ofiteri acoperiti si actiunea asta face parte din planul de pregatire.

Marius Bâtcă 08-05-2011 - 15:54

Chiar ma gandeam. Oare nu s-o trezi cineva sa tranteasca un comentariu „destept”? Vezi ca s-a tras cu Jericho. Daca mai iau dupa logica ta, probabil ca ar trebui sa ne gandim ca jurnalistii care au participat acolo sunt agenti Mossad. Mazal tov, יעקב!

CZC 08-05-2011 - 16:16

Daca replicati astfel vi se poate raspunde cu: „Gura…adevar graieste.” Sine ira et studio. Scuze. Fara suparare.

Marius Bâtcă 08-05-2011 - 16:36

Oh, nice try! Ma refer la nick-ul ales. 🙂 Jericho – CZ lol

CZC 08-05-2011 - 16:58

Va doresc toate cele bune. N-a fost cu rautate.

Marius Bâtcă 08-05-2011 - 17:10

Toate cele bune! Nici nu mi s-a parut ca este vorba despre rautate.

YAAKOV 08-05-2011 - 16:16

V-ati si pupat si ati facut poze ? Se vede ca sunteti slugile Puterii, din mizeriile cu care umpleti asa zisele ziare.
Nu vad nici un articol in care sa se analizeze serios si cinstit cauzele marasmului economic in care se afla tara. De distrugerea industriei si agriculturii nu ziceti nimic. Nici de instrainarea bogatiilor nationale. Vi se da si voua o coaja de paine, in aceste vremuri grele, si-i pupati in dos pe sefi. Asa este cand nu stii sa faci ceva concret.

Ce parere va bagati domnule ziarist despre asa zisul scut antiracheta, care ii va proteja pe americani, in caz de razboi nuclear (cat de cat), dar care va transforma Romania in cenusa radioactiva ? Va este frica sa comentati. Va puteti pierde serviciul, sau chiar viata.

Marius Bâtcă 08-05-2011 - 17:09

1.Nu exista „asa-zise”. Ele chiar sunt ziare. Foarte adevarat, calitatea lor poate fi pusa la indoiala.
2.Nu pot sa vorbesc in numele altor colegi de breasla. Asa ca vorbesc in numele meu. Orice asociere a numelui meu cu Puterea (indiferent ca va referiti la oranjada de acum sau la cei care au fost in trecut) ma jigneste si ma enerveaza. In consecinta, chiar daca nu o sa o scriu aici, puteti sa considerati ca v-am adresat injuratura care va enerveaza cel mai mult.
3. O sa va rog sa imi dati exemplu de “mizerie” scrisa de mine aici. Sau in alta parte. Putem sa discutam pe tema asta.
4.Scrieti ca nu vedeti “nici un articol in care sa se analizeze serios si cinstit cauzele marasmului economic in care se afla tara”. In ceea ce ma priveste, consider ca am semnalat de multe ori. Alti colegi au facut mult mai multe. De 20 de ani, presa a scris si a demonstrat cu documente cum se distruge tara. Numai ca dumneavoastra (poate ca, personal, nu faceti parte din aceasta categorie), cititorii, publicul, cetatenii, poporul ati facut pe mortu’n papusoi. Presa nu poate schimba nimic daca opina publica se face ca nu vede si nu reactioneaza.
5.Nu pot sa vorbesc in numele tuturor celor care lucreaza in presa. Dar pot sa vorbesc in numele meu si al catorva colegi. Nu va doresc sa traiti cum traim noi. Si, cu toate acestea, nici nu intindem mana la “cojile de paine”, la care va referiti. S-ar putea sa nu stiti cum sa faceti fata situatiei. Cand o sa munciti pe gratis, din placerea de a va face datoria si meseria, poate o sa mai stam de vorba …
6.La faza cu pupatu-n…, merg pe principiul “cine zice ala …”
7.Da. Era sa uit. Scutul antiracheta. In momentul de fata, este cea mai buna situatie dintre cele mai rele (adica cele existente azi si in viitorul apropiat). Romania castiga la capitolul securitate. In cazul putin probabil de razboi nuclear cu Rusia, Moscova ar “scapa” oricum niste rachete pe aici. Cu scut, fara scut, tot aia e, in caz de razboi total. Subtitlitatile oricum le cunoasteti, asa ca nu are rost sa le mai insir pe aici.
8.Sper ca apreciati ca v-am raspuns la “mizeriile” pe care le-ati postat.

YAAKOV 08-05-2011 - 17:35

Domnule ziarist, ce securitate poate sa-ti aduca o baza de lansare de rachete, cand se stie ca aceste baze sunt primele atacate in caz de razboi nuclear ? Se subintelege ca atacul va fi tot nuclear, cu arme termonucleare. Judetul Olt si cele limitrofe vor disparea in cateva secunde. Credeti ca specialistii militari rusi (generalii) nu au planuri pregatite in acest sens, cu megamortii aferenti ?

Si daca rachetele astea rusesti explodeaza deasupra Romaniei, fiind oprite de scutul antiracheta, noi cu ce ne alegem ? Inteleg ca americanii si vest-europenii vor sa distruga aceste rachete in zbor, inainte sa ajunga la ei. Pe noi nu ne incalzeste cu nimic chestia asta. Ba gresesc, ca ne va arde de vii.

Legat de economie si alte comentarii de care ati zis inainte, nu se adevereste. Daca au fost, au fost spuse mai mult aluziv, cu mare teama si imprecise. Umpleti ziarul cu prostioare. De asta s-au si retras forumistii mai seriosi, dar nici cititorii nu se omoara sa va citeasca „asa-zisul” ziar. Cred ca primiti o subventie de undeva, probabil de la PDL.

Marius Bâtcă 08-05-2011 - 17:51

In ceea ce priveste prima parte a comentariului: este opinia dumeavoastra. O respect, dar o dezaprob. Oricum, vad ca nu ati citit nici ce am scris. Asa ca nu are rost sa va mai reprosez ca nu intelegeti.

La partea a doua, nu pot sa spun decat ca sunteti chitit sa „loviti”. Asa ca nu aveam ce sa mai discutam. O precizare mai fac: daca dumneavoastra nu stiti ce s-a scris si s-a facut, nu inseamna ca nu a existat.

Apropo, la fel m-am gandit si eu: faceti parte din sleahta portocalie (aici includ si adunatura de tradatori uneperisti si sovini udemeristi) care vrea sa distruga Romania.

Doru Dragomir 08-05-2011 - 18:02

YAAKOV, vad ca esti bun de gura, dar am o curiozitate: de ce mama naibii iti schimbi pseudonimul ? Esti precum cameleonul, acum esti Yakov, ieri erai caramache, alta data esti mos grigore etc. Sau asa ai primit sarcina de serviciu? In functie de interese, iti schimbi si pseudonimul. Probabil ca e o transpunere in lumea virtuala a caracterului tau din lumea reala

CZC 08-05-2011 - 21:09

Aveti dreptate referitor la dezastrul tarii. Cred ca ati observat ca daca incepe cineva sa vorbeasca despre asa ceva, imediat “ciocoii noi cu bodyguard”, impreuna cu acolitii lor incep sa urle: comunist, securist. Ori tocmai ei sunt “vopsitii”. Tara este condusa de copii si nepotii “calailor” care au distrus elita Romaniei dupa ’44, ajutati de cateva “lichele” autohtone. Ei au distrus si distrug in continuare Romania. Intrebarea este “cum iesim din mocirla”? Poate ati citi “Saptamana Rosie” a lui Paul Goma ca sa vedeti despre cine e vorba. Referitor la scut, nu stiu cat ii va proteja pe americani. Rusii, dupa cate stiu eu, au bazele de lansare pentru rachetele balistice intercontinentale in Siberia. Sistemele instalate la noi nu au cum sa loveasca acolo. Iranul vrea relatii comerciale cu Romania. Vrea tractoare, locomotive. Dar de unde? Am “ras”tot. Sa luam exemplul Germaniei. Una zice cancelarul si alta fac oamenii de afaceri. “Schimburile comerciale dintre companiile germane si Iran continua sa se dezvolte. In primele patru luni din 2010 totalul schimburilor a a fost de 1,8 miliarde de dolari, cu 20% mai mult decat aceeasi perioada a anului 2009, conform Camerei de Comert Germano-Iraniene din Hamburg.” Asa ca nu vad rostul acestui sistem.

YAAKOV 09-05-2011 - 07:54

De unde stim ca unele rachete amplasate in Romania nu sunt ofensive, dotate cu focoase termonucleare ? Le verifica cineva ? In caz de razboi nuclear conteaza cine da primul cu bomba, deci trebuie ca rachetele sa fie cat mai aproape de tinta. Sa ne rugam la Dumnezeu sa nu se intample asa ceva, ca suntem primii pe lista decedatilor.
Poporul asta, la cat este de prost si de milog, totdeauna va fi sacrificat pentru interesele altora.

CZC 08-05-2011 - 18:08

Nu vreau sa polemizez. Scriu si eu ca sa “ma aflu in treaba”Ţ cum yicea Petre Tutea. Depinde de romani ca acest parteneriat sa fie benefic pentru tara. Presa si romanii pot sa-si exprime deschis opiniile, dar de la politicieni se cere multa diplomatie, pusa toata in slujba interesului national. Fondatorul STRATFOR, George Friedman, dadea, recent, cateva idei in acest sens. “Ca sa fii o natiune suverana e nevoie sa ai controlul asupra suveranitatii, a viitorului tau national, a puterii militare si economice pe care o ai. Romanii – si nu numai ei – si-au spus ca, daca sunt membri ai UE si NATO aceste organizatii vor avea grija de Romania si ea va fi libera sa se ocupe de alte lucruri. Si cred ca asta e problema: pentru ca eu nu cred ca UE are grija de voi, in mod cert nu cred ca NATO o face, ca v-ar proteja daca s-ar intampla ceva. Traiti intr-o parte foarte periculoasa a lumii in care oricand se poate intampla ceva. Si trebuie sa va dezvoltati institutiile suveranitatii, dar asta se face greu, este scump si nu e tocmai confortabil. In aceasta faza se afla Romania.” “Una dintre dovezile ca NATO nu mai e functionala este faptul ca NATO nu are nicio pozitie in Moldova, nu poate oferi sustinere Romaniei in nimic din ceea ce priveste Moldova. Moldova este de interes national important, fundamental pentru Romania si trebuie evaluata orice alianta pe baza intrebarii daca aceasta ii sustine interesul national. Este foarte clar ca NATO nu o face. Germanii sunt mai interesati de relatia cu Rusia decat de relatia cu Romania.” Referitor la respectul pe care ar trebui sa-l aratam unii altora, cred ca e bine sa ne amintim de Tudor Musatescu: “In polemica stilul trebuie sa fie stilet, iar stiletul stilat”. Stima si respect, chiar daca parerile pot fi diferite.

obelix 08-05-2011 - 18:37

hop-hopa penelopa. bai CZC tu ori esti Batca? crezi ca daca iti schimbi numele nu ne prindem?

CZC 08-05-2011 - 19:06

Daca citeati mai atent ati fi observat ca este un raspuns la ce zice domnul Batca despre scut. Si raspunsul este contrar ideii exprimate de dansul. Dar la modul in care va exprimati se vede nivelul de intelegere. Puteti scrie orice in continuare ca nu va mai bag in deama. Va bag oriunde, numai in seama nu.

obelix 08-05-2011 - 19:19

unde ma bagl tu pe mine ba? lasa ca mai stim si noi mai citim. pai tu crezi ca ne pacalesti. cum vine asta ca „cele bune”? adica voi va urati asa intre voi cele bune si noi sa cadem ca prosti? ce n-am inteles? adica? si cum e aia cu rautate cu lol cu CZ? nu toti cad in capcana de o intindeti voi. vezi de traba, CZC. nu e cum vor caini.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult